Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η σιωπή φέρνει Ολυμπιάδα

"Σύνεση και χαμηλοί τόνοι" η συνταγή κατά Λιάνη - Νικολάου για την τιμής ένεκεν ανάληψη Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόσκληση στα κόμματα για εθνική επιτροπή

Τη δημιουργία εθνικής επιτροπής για την προώθηση του στόχου να ανατεθεί στην Ελλάδα, τιμής ένεκεν, μια από τις Ολυμπιάδες της τρίτης χιλιετηρίδας προανήγγειλε χτες ο Γ. Λιάνης. "Ο στόχος - είπε - ξεπερνά τα όρια του υφυπουργείου και πρέπει να τον αγκαλιάσουν όλοι οι Ελληνες, όλα τα κόμματα".

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, πλαισιωμένος από το μέλος της ΔΟΕ Λ. Νικολάου, από τον σύμβουλό του Ε. Σαβράμη και από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στη Λωζάνη με τον Χ. Α. Σάμαρανκ και τα υπόλοιπα στελέχη της ΔΟΕ.

Μιλώντας ειδικά για την υποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης από τον πρόεδρο των "αθανάτων", ο Γ. Λιάνης είπε: "Ο κ. Σάμαρανκ άκουσε με πάρα πολλή σοβαρότητα την ιδέα μας, δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας, αλλά χάραξε ένα πλαίσιο αποδοχής της ιδέας. Τη χαρακτήρισε καλή και δίκαιη ιδέα". Αναλύοντας αυτό το περί "πλαισίου αποδοχής", ο υφυπουργός αποκάλυψε: "Η ελληνική πρόταση θα περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, θα συζητηθεί και στη συνέχεια θα υποβληθεί στην Ολομέλεια της ΔΟΕ στην Ατλάντα του χρόνου. Εκεί θα αποφασιστεί, εάν και πώς θα ανατεθούν τιμής ένεκεν και ποιοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα". Με δυο λόγια η ελληνική πρόταση θα περάσει έτσι κι αλλιώς από τη δοκιμασία της ψηφοφορίας.

Πεποίθηση του Γ. Λιάνη είναι ότι "μπορούμε να πάρουμε μια Ολυμπιάδα στις αρχές της τρίτης χιλιετηρίδας, αν κινηθούμε με σύνεση και σε χαμηλούς τόνους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ