Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
20χρονη καλλιτεχνική λιθογραφία

"Είκοσι χρόνια ελληνικής λιθογραφίας",ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάστηκε χτες στην "Αρτιγκράφ" (Αριστοτέλους 99). Πρόκειται για δημιουργίες σημαντικών παλαιότερων ζωγράφων - χαρακτών μας, καθώς και νεότερων άξιων καλλιτεχνών. Η έκθεση είναι εκδήλωση τιμής, προς όλους τους ζωγράφους - συνεργάτες που μόχθησαν επί 20 χρόνια στο πλευρό της "Αρτιγκράφ", για να επιτύχει την αναβίωση της λιθογραφίας και μέσω αυτής την ευρύτερη διάδοση της ελληνικής ζωγραφικής.

Παρουσιάζονται έργα των: Α. Απέργη, Γ. Βαρλάμου, Σ. Βασιλείου, Δ. Γέρου, Χ. Γκαλτέμη, Κ. Γραμματόπουλου, Σ. Δασκαλάκη, Τ. Κατσουλίδη, Θ. Μακρή, Γ. Μανουσάκη, Κ. Μαλάμου, Π. Πρέκα, Μ. Πρέκα, Ε. Σακαγιάν, Β. Σεμερτζίδη, Β. Σπεράντζα, Γ. Τσαρούχη, Π. Τέτση κ. ά.

Το βράδυ των εγκαινίων η "Αρτιγκράφ", συνεχίζοντας την παράδοση των σπάνιων εκδόσεων τέχνης, παρουσίασε το έργο του ζωγράφου Γιώργου Μανουσάκη"Κυκλάδες".Πρόκειται για ένα φάκελο με 20 υδατογραφίες, που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος σε διάφορες χρονικές περιόδους, ταξιδεύοντας στις Κυκλάδες από το 1951 - 1984. Το έργο αυτό κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (500) και στη σελίδα του προλόγου, τον οποίο έγραψε ο ζωγράφος, φέρει ιδιόχειρη την αρίθμηση και την υπογραφή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ