Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηττα και όνειρα χαμένα

"Μίλησα κι αλάφρωσε η ψυχή μου", τιτλοφορούνται τα τρία μονόπρακτα που ανεβαίνουν, σήμερα, στο "Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν" (Φρυνίχου). Πρόκειται για τα μονόπρακτα "Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού" (Τσέχωφ), "Η θυρίδα" (Ζαν Ταρντιέ) και "Η εξέγερση" (Βιλιέ ντε Λιλ Ανταμ), με κοινό άξονα το θρίαμβο της ήττας. Οι χαρακτήρες, προερχόμενοι από διαφορετικές εποχές είναι άνθρωποι που μπροστά στην πανθομολογούμενη ήττα τους υποστηρίζουν και δοξάζουν ό,τι τους έχει βάλει μπροστά στο είδωλο της "ήττας". Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου,σκηνικά - κοστούμια Λίλης Πεζανού.Στις "Βλαβερές συνέπειες του καπνού" (μετάφραση Μαρίας Αλκαίου) πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Λαζάνης.Στη "Θυρίδα" (μετάφραση Κώστα Σταματίου) παίζουν: Παντελής Παπαδόπουλος, Περικλής Καρακωνσταντόγλου.Στην "Εξέγερση" (μετάφραση Κωστή Σκαλιώρα) παίζουν: Κάτια Γέρου, Παντελής Παπαδόπουλος.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι παραστάσεις του ιονεσκικού έργου "Το παιχνίδι της Σφαγής".Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη το "Παιχνίδι της σφαγής".Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή "Μίλησα κι αλάφρωσε η ψυχή μου".

  • Οι "Θεατρίνοι" του Αντώνη Δωριάδη θα υποδεχτούν το κοινό, αύριο, στο θέατρο "Ελυζέ". Τους "Θεατρίνους", την Κλάρα και τον Παύλο, υποδύονται η Αννα Φόνσου και ο Γιώργος Τζώρτζης.Μετά από 30 παραστάσεις στο "Ελυζέ" το έργο θα παιχτεί στον Πειραιά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οι "Θεατρίνοι" ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου,σκηνικά Γιώργου Ανεμογιάννη,μουσική Τάκη Μπουγά.

Η Κλάρα χάθηκε με τη φιλοδοξία και το όνειρο. Πόθησε την επιτυχία, τα πρωτοσέλιδα, τη φήμη, το χειροκρότημα. Ο Παύλος, πρώην ζεν πρεμιέ, ονειρεύεται να πει "όχι", έστω μια φορά στη ζωή του. Και οι δύο τριγυρίζουν στους φθαρμένους χώρους ενός εγκαταλειμμένου κινηματογραφικού στούντιο. Ανάμεσα σε κάμερες, μπομπίνες, προβολείς, κομμάτια σκηνικών και πόστερ παλιών ηθοποιών, δίπλα στην Γκάρμπο, την Ντίτριχ, την Μονρόε, τον Μπράντο και τον Ντιν, δίπλα σε σκουπίδια, βγάζουν χολή για ό,τι χάθηκε. Τα λόγια τους είναι μαχαίρια, που καρφώνονται στα πλευρά τους και απογυμνώνουν την ψυχή τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ