Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΣΠΕΡΤ
Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με συμβολική στάση

Με συμβολική στάση εργασίας, την ώρα της έναρξης του συλλαλητηρίου, συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ στη σημερινή πανελλαδική, πανεργατική κινητοποίηση, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ. Η συμβολική στάση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί από τις 17.30 έως τις 18.00.Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην Αθήνα και στην περιφέρεια να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Ο προϋπολογισμός,όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, έχει στόχο την αύξηση των κερδών σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.Επιπλέον, ο προϋπολογισμός θα έχει ως αποτέλεσμα και τη "συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους".Στις διεκδικήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια, η κατάργηση του θεσμού της υπερεργασίας και η μείωση του χρόνου εργασίας, τα άμεσα μέτρα για την αύξηση των θέσεων εργασίας και την αναπροσαρμογή, σύμφωνα με τις ΣΣΕ των κατώτερων συντάξεων στο 80% του μισθού. Παράλληλα, ζητά και την έναρξη διαπραγματεύσεων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα διασφαλίζει το εισόδημα των εργαζομένων.

Το ΔΣ Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ, επίσης και ο νέος πρόεδρός του Γιώργος Μαγγανιάς, - σύμφωνα με την ανακοίνωση - εξειδίκευσαν και το πρόγραμμα δράσης, που είχε αποφασιστεί στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας, με στόχο τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της ΕΡΤ, καθώς και τη διασφάλιση της "εργασιακής σχέσης των εργαζομένων". Το πρόγραμμα δράσης στοχεύει στην αλλαγή του ρόλου και της πρακτικής του συνδικαλιστικού κινήματος, στην εξειδίκευση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ, στη συγκεκριμενοποίηση "πολιτικών για την οργανωτική και θεματική αναδιάρθρωση της εταιρίας", καθώς και στη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων και "αναμόρφωσης" των αμοιβών των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ