Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρίσιμο το 1997

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα του προέδρου της Βουλής, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ

Μηνύματα, ενόψει του νέου χρόνου, εξέδωσαν - όπως συνηθίζεται - τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης καθώς και ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ.Κοινή η εκτίμηση ότι το 1997 θα είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά.

Εκκληση για "μια κοινωνία με ενότητα, ομοψυχία και αίσθημα για ανάταση και συστράτευση" απευθύνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Απ. Κακλαμάνης σημειώνει πως "πρέπει να προετοιμάσουμε το μέλλον μας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, μια Ευρώπη που διαμορφώνεται σήμερα εν μέσω συγκρούσεων και ανταγωνισμών που προκαλούνται από την οικονομική ανισότητα των κρατών - μελών, αλλά και από τις διαφορετικές στρατηγικές που αναπτύσσονται στα πλαίσια του διαλόγου για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ". Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, όπου σημειώνεται πως "όσο η γειτονική χώρα θα συνεχίζει να προβάλλει προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας, όσο η Κύπρος θα στενάζει κάτω από την τουρκική κατοχή, εμείς οφείλουμε να μην επαναπαυόμαστε".

"Μια χρονιά πυκνή σε πολιτικές εξελίξεις, κλείνει με αρνητικό απολογισμό", σχολιάζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Συνασπισμός. "Στο νέο χρόνο που έρχεται" σημειώνει "στο κατώφλι του 2000, απαιτούνται τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ριζικές αλλαγές στους συσχετισμούς και κοινωνική ενεργοποίηση". Οσον αφορά την παραπέρα πορεία του ΣΥΝ, στο μήνυμα τονίζεται πως "θα συνεχίσει την προσπάθεια για νέους συσχετισμούς ικανούς να στηρίξουν προοδευτικές πολιτικές".

"Ετος κρίσιμο για την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τον ελληνισμό" χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, το 1997. Καλεί τον ελληνικό λαό σε συστράτευση "για να αποτραπούν οι βλαπτικές εξελίξεις που μεθοδεύονται από τις μεγάλες ξένες δυνάμεις και τους οικονομικά ισχυρούς".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ