Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αγορά μετοχών από την Τράπεζα Αττικής

Ανακοίνωση της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών

Σχετικά με την αγορά πακέτου μετοχών της Τράπεζας Αττικής από το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ η Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ κάτω από την πολύμηνη και χωρίς φραγμούς πίεση της κυβέρνησης, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΑΣΚ και ΔΚΜ, καθώς και των μελών του ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ που ανήκουν στην "Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών", υποχρεώθηκε να αγοράσει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τράπεζας Αττικής πριν από την ιδιωτικοποίησή της, χωρίς να ενημερώνει τους συναδέλφους για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τις σελίδες του ενημερωτικού δελτίου του ΤΕΕ, έξω από το γράμμα και το πνεύμα των νόμων που ρυθμίζουν τη λειτουργία του ΤΣΜΕΔΕ και με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση του Ταμείου με βάση τις οδηγίες της "Λευκής Βίβλου" και του Μάαστριχτ. Οι υποκινητές όλης αυτής της ιστορίας φοβήθηκαν το διάλογο, γιατί έπρεπε να απαντήσουν σ' ένα απλό ερώτημα: "Τι έχει να κερδίσει ο μισθοσυντήρητος, κυρίως, μέτοχος του ΤΣΜΕΔΕ, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων από την αγορά των μετοχών και τι έχει να χάσει αν δεν τις αγοράσει".

Η ευθύνη για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων στο σκοτάδι και τη σιωπή, βαρύνει εξίσου, τόσο το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ όσο και τον πρόεδρο του ΤΕΕ, ο οποίος προϊσταται των Διοικητικών του ΤΕΕ και είναι ο υπεύθυνος του Δελτίου του ΤΕΕ. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε, για να επιτευχθεί η "ομοφωνία" για την αγορά των μετοχών θα χρησιμοποιηθεί, για τη μεταφορά του δικαιώματος του ΤΣΜΕΔΕ έκδοσης εγγυητικών επιστολών στην Τράπεζα Αττικής και στη συνέχεια τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ από μια αδίστακτη ομάδα μεγαλοεργολάβων και των παρατρεχάμενών τους για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεών τους.

Εστω και τώρα μπορεί να αντιστραφεί η πορεία προς τη διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ. Οι συνάδελφοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η χρεοκοπία τραπεζών είναι συνηθέστατο φαινόμενο στον καπιταλιστικό κόσμο και δεν υπάρχει κανείς λόγος να είναι το ΤΣΜΕΔΕ το πρώτο θύμα στη χώρα μας. Η παράταξή μας πάλεψε και θα παλεύει για τη ματαίωση της πορείας προς τη διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ