Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσβλέπουν όλοι στη "συνάντηση κορυφής"

Μέχρι τα Φώτα θα γίνει η συνάντηση Εβερτ, Σουφλιά, Βαρβιτσιώτη, από την οποία θα κριθεί η ομαλή ή όχι πορεία προς το συνέδριο

Στάσιμη παρέμεινε η κατάσταση στα εσωκομματικά της ΝΔ, καθώς η κάθε πλευρά εκμεταλλεύεται τη γιορταστική ανάπαυλα των ημερών για να οργανώσει καλύτερα την αντεπίθεσή της αμέσως μετά τις γιορτές.

Στελέχη και των δύο πλευρών, αλλά κυρίως ο Γ. Σουφλιάς περιμένουν τη συνάντηση "κορυφής" μεταξύ Εβερτ, Βαρβιτσιώτη και Σουφλιά, που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μέχρι τα Φώτα και στην οποία θα φανεί εάν ο ανυποχώρητος μέχρι τώρα Μ. Εβερτ είναι διατεθειμένος να κάνει την οποιαδήποτε υποχώρηση στο θέμα του ορισμού των επιπλέον συνέδρων του επικείμενου έκτακτου Συνεδρίου. Οπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει στο συνέδριο με βάση το πόρισμα Βαρβιτσιώτη, που προβλέπει τον ορισμό των επιπλέον συνέδρων και όχι την εκλογή τους από την κομματική βάση όπως επιθυμεί ο Γ. Σουφλιάς.

Ηδη ο τελευταίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα "αντιδράσει έντονα χωρίς να αποκλείει τίποτα" σε περίπτωση εμμονής του Μ. Εβερτ, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη και ο Κ. Μητσοτάκης προωθούν την πρόταση αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Μ. Εβερτ, μη επιθυμώντας "να σέρνεται" ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όρισε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αμέσως μετά τα Φώτα, "πετώντας έτσι το γάντι" στην αντίπαλη πλευρά. Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η συνεδρίαση να γίνει από κοινού με την Κεντρική Επιτροπή, στα μέλη της οποίας η κυριαρχία του είναι πλήρης.

Την ίδια στιγμή, και ενώ οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους, ρίχτηκαν στη μάχη και οι δημοσκοπήσεις. Ετσι σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜΕΤRΟΝ ANALYSIS, κανένα από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ δε συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών του κόμματος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Δ. Αβραμόπουλος (που στην παρούσα φάση τουλάχιστον δεν ενδιαφέρεται) συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 23,8% των ερωτωμένων, ο Γ. Σουφλιάς το 17,3%,ο Κ. Μητσοτάκης το 11,4%, ο Μ. Εβερτ το 9,6% και ο Κ. Καραμανλής το 7,9%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ επίσης προηγείται ο Δ. Αβραμόπουλος με 29,9% και ακολουθούν ο Κ. Μητσοτάκης με 15,8%, οι Μ. Εβερτ και Γ. Σουφλιάς με το ίδιο ποσοστό (12,4%) και ο Κ. Καραμανλής με 11,1%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ