Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θαυμάστε ηγέτη! (1)

Στην επίδειξη αδιαλλαξίας, η οποία αποτελεί τη δύναμή του αλλά και αποδεικνύει περίτρανα την αδυναμία του, κατέφυγε, άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, σε συνέντευξή του σε περιοδικό "επιπέδου και ποιότητας". Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αμετακίνητος στις καταστροφικές για τους αγρότες πολιτικές του επιλογές και δηλώνει ότι "καλύτερα να πάει στο σπίτι του παρά να υποχωρήσει" στα αιτήματα των αγροτών.

Θαυμάστε ηγέτη. Προτιμά να θυσιαστεί - η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι αυτή είναι η εντολή και αποστολή ταυτόχρονα, που του έχουν αναθέσει όσοι τον ανέδειξαν - παρά να σκύψει στα προβλήματα ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας και να δώσει λύσεις που ωφελούν, όχι μόνο τους αγρότες, αλλά γενικότερα την ανάπτυξη της χώρας. Επιλέγει να εξαντλήσει τη σκληρότητά του απέναντι στους αγρότες, παρά να σηκώσει τους τόνους στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Τον παραδίνουμε στην περιφρόνηση των αγροτών, των εργαζομένων, στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

ΥΓ. Προφανώς, η συνέντευξη δε δόθηκε τυχαία στο συγκεκριμένο περιοδικό ("Νίτρο"). Είναι γνωστό το βαθύ νεοσυντηρητικό πνεύμα που διαπερνά το περιοδικό αυτό και την εκδοτική του ομάδα. Αρα ήταν το καταλληλότερο να περάσει το "μήνυμα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ