Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ωμή τρομοκρατία

Η τρομοκρατία ξεγύμνωσε τα δόντια της, χτες στα λιμάνια της χώρας και στράφηκε ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες, με την προσταγή των αφεντικών - εφοπλιστών και τη βοήθεια της κυβέρνησης - επιστάτη. Λίστες με τα ονόματα των απεργών για τα "περαιτέρω", δηλαδή την απόλυση, φτιάχνονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι πλοιοκτήτες στον Πειραιά έκαναν προσκλητήριο και "γάβγιζαν" σε κάθε ναυτεργάτη: "Πες μας τώρα αν είσαι απεργός κι αν είσαι πήγαινε αμέσως να πληρωθείς και να φύγεις".

Από κοντά και τα όργανα καταστολής, στην υπηρεσία των μεγάλων αφεντικών. Λιμενικοί και βατραχάνθρωποι βρέθηκαν στα λιμάνια της Πάτρας και του Πειραιά, έτοιμοι να δέσουν κάβους, να δείρουν απεργούς, να αποκαταστήσουν την "τάξη" και τη "νομιμότητα" των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Σ' αυτή την επιχείρηση τρομοκρατίας, που το ψωμί των ναυτεργατών και των παιδιών τους έγινε αντικείμενο εκβιασμού και ο περιβόητος "κοινωνικός διάλογος" της κυβέρνησης εκφράστηκε με τα "επιχειρήματα" των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού, δεν μπορούσαν να λείψουν και ορισμένοι "αναξιοπαθούντες" φορτηγατζήδες. Αυτοί που είναι έτοιμοι να αρπάξουν τους λεβιέδες και να "συνετίσουν" οποιονδήποτε μπει στο δρόμο τους, είτε είναι αγρότης, είτε ναυτεργάτης. Αυτοί, που κάποτε έσπαγαν παρμπρίζ αυτοκινήτων με ρουλεμάν. Μια άλλη έκδοση του "αγανακτισμένου πολίτη"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ