Σελ. /33
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996

Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες

Απόφαση για συνέχιση του αγώνα πήρε χτες η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, κάποιοι "εκπρόσωποι" των αγροτών συνήλθαν χτες ως "Συντονιστική Μακεδονίας - Θράκης" και αποφάσισαν τη διάλυση των μπλόκων. Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός θα δεχτεί 5μελή αντιπροσωπεία τους τη Δευτέρα


ΣΕΛ.  9   -   13

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1997
ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΙΣΣΑ
η κυβερνητική πολιτική

Αλέκα Παπαρήγα: Θατσερική είναι η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, θατσερικός και ο προϋπολογισμός. Αυταρχικές και βίαιες οι μέθοδοι, για να επιβληθεί αυτός ο προϋπολογισμός

Σημαντική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ, αποτέλεσε η χτεσινοβραδινή ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Το τελευταίο διάστημα, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, εμφανίζεται στη χώρα μας οξυμένο το πρόβλημα της δημοκρατικής και πολιτικής ηθικής.Εδώ και 20 μέρες, είπε, δεν περίσσεψαν μόνο τα μπλόκα και οι διαμαρτυρίες. Περίσσεψε και ο παρασκηνιακός τρομοκρατικός εκβιασμός, η ρουσφετολογία, η κομματική και κρατική εξαγορά. Θέλετε,κατήγγειλε η ΓΓ του Κόμματος την κυβέρνηση, ένα λαό προσκυνημένο, να αισθάνεται την ανάγκη να φιλήσει όποιο χέρι δεν μπορεί να δαγκώσει.

Σε όλα τα ζητήματα, συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα, τα κόμματα που υπογράψατε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ βάζετε την ταμπέλα "αναδιάρθρωση" και "προσαρμογή" και ο ένας κάνει κριτική στον άλλο για την ικανότητα προώθησης αυτής της αναπροσαρμογής. Το ΚΚΕ είναι με τις αλλαγές, από τις οποίες επωφελείται ο λαός και χάνει το μεγάλο κεφάλαιο. Τέτοιες αλλαγές αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο και το καινούριο.


ΣΕΛ.  6   -   7

Ανέστειλε την απεργία η πλειοψηφία

ΠΝΟ

Με αυταπάρνηση περιφρούρησαν και χτες οι ναυτεργάτες τον απεργιακό αγώνα τους, που σφραγίστηκε και πάλι από την καθολική συμμετοχή, παρά το όργιο τρομοκρατίας εφοπλιστών και κυβέρνησης. Στην Ηγουμενίτσα, Λιμενικό, Αστυνομία και βατραχάνθρωποι εξαπόλυσαν μια λυσσαλέα επίθεση σε βάρος των απεργών, στέλνοντας στο νοσοκομείο δυο από αυτούς! Τη βάρβαρη επίθεση, καθώς και τη χρησιμοποίηση αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού σε ρόλο απεργοσπάστη κατάγγειλε το ΚΚΕ. Μαχητική συγκέντρωση έγινε χτες στον Πειραιά.

Στο μεταξύ, την αναστολή της πανναυτεργατικής απεργίας αποφάσισε χτες το βράδυ η πλειοψηφία της ΠΝΟ, αρκούμενη σε κάποιες δεσμεύσεις του υφυπουργού Οικονομικών. Η αναστολή συνοδεύεται με απόφαση για την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας στις 7 - 8 Γενάρη, αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.


ΣΕΛ.  14   -   15



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ