Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και οι δήμοι κλειστοί

Και οι δήμοι θα μείνουν κλειστοί στις 28 Νοέμβρη. Σε ό,τι αφορά την Αττική, η απόφαση έχει παρθεί τόσο από την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων όσο και από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, που καλεί συνολικά τους εργαζόμενους του χώρου να μετέχουν στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σημείο αιχμής για τους δήμους η παρακράτηση του 25% των εσόδων τους από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα με τα 720 δισ. που έχουν υπεξαιρεθεί από τα ταμεία των ΟΤΑ από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Πρόσθετα η ΤΕΔΚΝΑ διεκδικεί: Την καταβολή των δύο εκλογικών επιδομάτων των 15.000 δραχμών και της ειδικής αποζημίωσης των 18.000 δραχμών, τα οποία υποσχέθηκε πως θα ικανοποιήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος, χωρίς όμως χρονική δέσμευση. Την απόδοση από το 1997 του 5% της φορολογίας των τόκων καταθέσεων από το 20% που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (παλιών και νέων). Ζητείται επίσης να υπάρξει διαφάνεια στις έκτακτες επιχορηγήσεις των δήμων που δίνονται από τα ταμεία διαφόρων υπουργείων. Τέλος, την αύξηση του 20% επί του Φόρου Φυσικών Προσώπων σε 30%.

Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ενώ σε μια σειρά δήμους παίρνονται μέτρα για την επιτυχή έκβαση της απεργίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση των δημοτών, σε μια σειρά άλλους η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την επιβολή νέων τοπικών φόρων ή την υπέρογκη αύξηση των υπαρχόντων δημοτικών τελών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα καταγράφονται αυξήσεις δημοτικών τελών που αγγίζουν τα όρια του 50%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ