Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αμετάβλητο το νέο μισθολόγιο

Κατηγορηματική η κυβέρνηση. Δυναμική πορεία των υγειονομικών προς το υπουργείο Οικονομικών χτες

"Αμετάβλητος θα παραμείνει ο κορμός του νέου μισθολογίου" για τους δημόσιους υπαλλήλους που προτείνει η κυβέρνηση. Την κατηγορηματική απάντηση έδωσε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουσουλάκος στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στη συνάντηση που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο Γ. Κουσουλάκος είπε στο προεδρείο της Ομοσπονδίας ότι θα "μπορούσαν να συζητήσουν κάποιες αλλαγές, που ίσως μπορούν να γίνουν μέσα σ' αυτό το πλαίσιο", ενώ δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει σε ερωτήματά τους που αφορούν όχι μόνο το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, αλλά και το μαρασμό των Ιδρυμάτων Πρόνοιας από τη μη καταβολή της μισθοδοσίας. "Η συνάντηση δε γίνεται για να σας δώσουμε απαντήσεις, αλλά για να ενημερωθούμε για τα αιτήματά σας", είπε χαρακτηριστικά. Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στο γενικό γραμματέα υπόμνημα με τα αιτήματά της για να τα μεταβιβάσει στον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

Προηγουμένως, οι εργαζόμενοι στην υγεία έκαναν συγκέντρωση στο θέατρο "Βρετάνια" και πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η πορεία ήταν δυναμική. "Αγώνας, αγώνας απεργιακός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος", "Δώστε λεφτά για την υγεία. Φτάνει πια η κοροϊδία", "Το νέο μισθολόγιο είναι μια απάτη. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν. Οταν πλησίασαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι εργαζόμενοι φώναξαν: "Αυτοί στην κοροϊδία, εμείς στην απεργία".

Τη συγκέντρωση, που προηγήθηκε της πορείας, χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκος.Αναφέρθηκε στην υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και στην κατάρρευση του κράτους πρόνοιας που παρατηρείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς και στους σκληρούς δημοσιονομικούς κανόνες που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας για την εισοδηματική πολιτική, είπε ότι "αν οι προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος δε γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση και αν η κυβέρνηση εμμείνει στις θέσεις της, τότε ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα".

Ο Σπ. Κοντομήτσος,γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Νοέμβρη.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Συνεχίζουν και σήμερα τις στάσεις εργασίας 10.30 π.μ.-2 μ.μ. και 5.30 μ.μ.-8 μ.μ. οι τραπεζοκόμες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με αίτημα την πρόσληψη επιπλέον δέκα τραπεζοκόμων. Χτες, το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο συναντήθηκε με τον Γ. Παπαδάκη,διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Υγείας - Πρόνοιας Μ. Σκουλάκη,που τους παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών. Μία τραπεζοκόμος, που παρευρέθηκε στη συνάντηση, του είπε ότι αν και τους απειλούν ότι θα τους "κόψουν" τα λεφτά της στάσης εργασίας, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν γιατί "δεν πάει άλλο".

  • Τρίωρη στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.) θα κάνει στις 26 Νοέμβρη το τεχνικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας. Σε χτεσινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων αναφέρεται ότι από την έλλειψη νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού πολλά ιατρικά τμήματα δε λειτουργούν και δε γίνεται σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων. Ακόμη, το Νοσοκομείο εμφανίζει έλλειμμα 8,5 δισ. δραχμών.
  • Εληξε χτες η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο Ιδρυμα Βρεφών "Η Μητέρα", μετά τη χορήγηση από τον υφυπουργό Πρόνοιας έκτακτης επιχορήγησης 200 εκατ. δραχμών έναντι 500 εκατ. δραχμών που χρειάζονται μέχρι το τέλος του χρόνου για τη μισθοδοσία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στους μισθούς πείνας(2012-02-03 00:00:00.0)
Κατάληψη για τα βάρβαρα μέτρα(2011-09-22 00:00:00.0)
Διεκδικεί μερτικό στην επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ(2007-06-15 00:00:00.0)
Πάλη για δωρεάν υγεία και πρόνοια(2001-03-30 00:00:00.0)
"Γραμμή λιτότητας" στα νοσοκομεία(1998-02-11 00:00:00.0)
Συνεχίζεται με επιτυχία η 4ήμερη απεργία(1996-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ