Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕΔΗΝ
Διεκδικεί μερτικό στην επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ

Απέκλεισαν τον εκπρόσωπο του Κόμματος από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση

Το πανό του ΠΑΜΕ στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία
Το πανό του ΠΑΜΕ στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία
Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα ιδρύματα Πρόνοιας, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της εμπορευματοποίησης που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο άθλιος και σχεδιασμένος ρόλος των παρατάξεών τους μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου της Υγείας, αναδείχτηκαν στη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της 6ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν σε Αθήνα και Πειραιά (24ωρη απεργία στην υπόλοιπη χώρα). Ακολούθησε πορεία στη Βουλή και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα, η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όχι μόνο μεθόδευσε τη φίμωση του ΚΚΕ, αλλά μετέτρεψε τη συγκέντρωση και σε βήμα για αντι-ΚΚΕ επίθεση. Αρχικά, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) απαγόρευσε στον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Σκοπελίτη, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, να απευθύνει χαιρετισμό. Και όταν εξασφαλίστηκε ότι ο βουλευτής αποχώρησε, η ηγεσία ανήγγειλε την παρουσία τους και έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ! Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Στ. Κουτσιουμπέλης αναλώθηκε σε μια αντι-ΚΚΕ επίθεση, κάνοντας λόγο για διάσπαση των εργαζομένων.

Πρόκειται, όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, για μεθοδευμένη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, στα πλαίσια των γενικότερων επιθέσεων που οξύνονται τις τελευταίες μέρες από τα κόμματα της διαχείρισης, με πρώτο βιολί το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι οι συνδικαλιστές του, συνεπικουρούμενοι από αυτούς της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΝ, δε θέλουν να ακούγεται η φωνή του ΚΚΕ, ακριβώς γιατί οι θέσεις του «ακουμπάνε» στους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την κοινή στρατηγική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε μια περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να οξύνει τα αντιδεξιά σύνδρομα και να βγάλει λάδι την αντιδραστική πολιτική του και στο χώρο της Υγείας. Η πολιτική του ΚΚΕ, τους χαλάει τη σούπα και γι' αυτό προσπαθούν να το φιμώσουν και να το συκοφαντήσουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στα νοσοκομεία και σε πολιτικό επίπεδο, να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η θέση των κομμάτων για την Υγεία, να παλέψουν από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Πρόνοια και Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ