Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΟΓΝΟΥ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ
Ενοχη η πολιτική της εμπορευματοποίησης

Την πολιτική της εμπορευματοποίησης του δημόσιου τομέα της υγείας που οδηγεί σε περιστατικά όπως ο θάνατος πρόωρου νεογνού στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Ελ. Παντελάκη. Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος, είπε για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ και θα αποδοθούν ευθύνες.

Απέδωσε την απώλεια του νεογνού στο ότι η κινητή μονάδα που έπρεπε να το μεταφέρει, βρισκόταν σε άλλη υπηρεσία ενώ η δεύτερη μονάδα όπως και η εφεδρική ήταν εκτός λειτουργίας και αρκέστηκε στο να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια. Ο υφυπουργός είπε ότι το «Τζάνειο» και το «Θριάσιο» καλύπτονται από τη νεογνολογική μονάδα που υπάρχει στο Κρατικό Πειραιά και ανακοίνωσε ότι θα αγοραστούν πέντε κινητές μονάδες μετακίνησης νεογνών.

«Δε φθάνει η συγνώμη που ζητήσατε γιατί εδώ υπάρχει συνειδητή πολιτική επιλογή που εμπορευματοποιεί τα πάντα», τόνισε στην παρέμβασή της η Ελ. Παντελάκη υπενθυμίζοντας στον υφυπουργό ότι την ίδια ώρα που συζητιόταν η Ερώτηση, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απεργούσαν για τις τεράστιες ελλείψεις.

Τα προβλήματα, είπε, είναι εκρηκτικά και πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα με σαφές χρονοδιάγραμμα. Στο Τζάνειο, τόνισε, υπήρχε συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των νεογνών αλλά δεν έγινε τίποτα. Αντίθετα, κατήγγειλε, ανθούν οι ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θησαυρίζουν αφού έχει καταντήσει εμπόριο η απόκτηση του παιδιού. Η πηγή του προβλήματος, είπε, είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και η εγκατάλειψη του δημόσιου τομέα υγείας. Σε αντίθεση με αυτήν την πολιτική, κατέληξε, εμείς ζητάμε να παρθούν μέτρα με τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού έτσι ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι δωρεάν για τους πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ