Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Γραμμή λιτότητας" στα νοσοκομεία

Μετά τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα στην ίδια γραμμή λιτότητας για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία κινήθηκε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) στη χτεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον διευθυντή του ΓΛΚ Κ. Τσούμα.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να συνεχιστεί η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος - για το οποίο πέρσι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας όχι απλώς είχε συμφωνήσει, αλλά είχε προτείνει να συμψηφιστεί με το νοσοκομειακό επίδομα. Ιδού ποια ήταν η απάντηση του διευθυντή του ΓΛΚ: Θα εξεταστεί το πόρισμα της επιτροπής - συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ - για το ανθυγιεινό επίδομα και αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να πάρει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, τότε θα δοθεί κάποιο επίδομα.

Σήμερα, ώρα 9.30 πμ, συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις στο δεύτερο 15θήμερο του Φλεβάρη.

Κινητοποίηση στο "Δρομοκαϊτειο"

Αύριο το πρωί, για μία ώρα (10.30 - 11.30 πμ), θα κλείσουν συμβολικά την Ιερά Οδό στο ύψος του "Δρομοκαϊτειου" οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, που διαμαρτύρονται για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα τη "λευκή απεργία".

Σε ανακοίνωση τονίζουν ότι είναι καλυμμένες μόνο οι μισές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς, τραυματιοφορείς και σε τομείς όπως η καθαριότητα και η φύλαξη του νοσηλευτικού ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ