Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην τελική ευθεία οι συνταξιούχοι
  • Προσκλητήριο των Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ προς τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις για τις κινητοποιήσεις στις 7 Νοέμβρη 1996
  • Συγκεντρώσεις σε οχτώ πόλεις. Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση της πλατείας Κάνιγγος

Διευρύνεται το μέτωπο των κινητοποιήσεων των συνταξιούχων καθώς αποφασίζονται και νέες κινητοποιήσεις, ενώ τα συνταξιουχικά σωματεία δηλώνουν συνεχώς συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της 7ης του Νοέμβρη, που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ.

Χτες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον αγώνα των συνταξιούχων και υιοθετεί όλα τα αιτήματά τους. Επίσης καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των συνταξιούχων και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και να εκφράσουν τη θέλησή τους για την υπεράσπιση των συνταξιουχικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι Ομοσπονδίες του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ με χτεσινή επιστολή τους προς τις Ομοσπονδίες και σωματεία - μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) τις καλεί να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος γιατί πρέπει να συνεχιστεί η "αγωνιστική συνεργασία".

"Παρά την προσπάθειά μας, αναφέρουν οι τρεις Ομοσπονδίες, να συνέλθει η ΣΕΑ, με ευθύνη ορισμένων, που δεν ξέρουμε από πού είναι κινούμενοι, στάθηκε αδύνατο, όταν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία τι μας περιμένει. Επίσης ο προϋπολογισμός του 1997 θα είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός λιτότητας για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους".

Και η επιστολή καταλήγει: "Υστερα απ' τη ματαίωση της προσπάθειας να συνέλθει η ΣΕΑ, οι Ομοσπονδίες των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ πήραν απόφαση για περιφερειακές κινητοποιήσεις".

Η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΝΑΤ με μήνυμά της προς τις τρεις Ομοσπονδίες "συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα αλλά και σε κάθε αγώνα διεκδίκησης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων συνταξιούχων και εργαζομένων με το αγωνιστικό της παρών".

Επίσης με χτεσινό τηλεγράφημά τους προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, οι τρεις Ομοσπονδίες ζητούν να συναντηθούν μαζί του την Πέμπτη, μεταξύ 11-11.30 πμ.

Οκτώ συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε οχτώ πόλεις,μετά και τη χτεσινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ των Ιωαννίνων να κάνουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 11 πμ, στις 7 Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ των Ιωαννίνων τονίζει ότι μόνο με τον αγώνα μπορεί να μπει φραγμός στην αντεργατική και συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και να ανατρέψει την καταστροφική πολιτική για το λαό και τον τόπο.

Στην Αθήνα θα γίνει η παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 9.30 π.μ. Τα συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά με ανακοίνωσή τους καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, ώστε να "βουίξει η πλατεία". Επίσης η Α Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά της ΠΕΑΕΑ καλεί τους συνταξιούχους Αντιστασιακούς του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Κορυδαλλού, της Δραπετσώνας, του Περάματος και της Σαλαμίνας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ θα γίνει στον κινηματογράφο "Γαλαξίας" της Λάρισας,ώρα 10 πμ.

Στην Καβάλα θα γίνει η συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Η συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ώρα 10.30 πμ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Λέσβου οργανώνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης,ώρα 10 πμ, και καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος. Σήμερα αντιπροσωπεία της ΣΕΑ Λέσβου θα επισκεφτεί τον Παπάδο και το Σκόπελο της Γέρας για ενημέρωση των συνταξιούχων.

Η παγκρήτια συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, ώρα 10 πμ.

Τέλος, συγκέντρωση θα γίνει και στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ