Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Κάλεσμα στους μαθητές να απαιτήσουν τώρα εκλογές

Ανακοίνωση της Μαθητικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου

Τη νέα προσπάθεια υπονόμευσης του μαθητικού συνδικαλισμού καταγγέλλει στη νεολαία και το λαό με ανακοίνωσή της η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να υπονομεύσει και να διαλύσει ουσιαστικά τα μαθητικά συμβούλια, ως όργανα συλλογικής έκφρασης της γνώμης των μαθητών στα σχολεία, όρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά να γίνουν οι μαθητικές εκλογές στη διάρκεια ενός μήνα (από τις 29 του Οκτώβρη έως 30 του Νοέμβρη) σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε σχολείο".

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην απαίτηση μαθητών δεκάδων σχολείων να γίνουν οι εκλογές, η απάντηση των διευθύνσεων των σχολείων ήταν "δεν έχει φτάσει καν η εγκύκλιος του υπουργείου". "Προφανώς - τονίζει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ - το υπουργείο επιδιώκει οι μαθητές να μην έχουν εκλεγμένους εκπροσώπους στο γιορτασμό της 17ης Νοέμβρη και πριν την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού. Τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία, τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στην παιδεία, πυροδοτούν από τώρα αντιδράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην παιδεία και σε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα".

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να απαιτήσουν τώρα να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις για τα 5μελή και 15μελή Μαθητικά Συμβούλια κόντρα στις μεθοδεύσεις του υπουργείου, τονίζοντας ότι "ο γιορτασμός της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η κατάθεση του νέου προϋπολογισμού της λιτότητας και του Μάαστριχτ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, μπορούν να σημάνουν αγωνιστικό συναγερμό για όλους τους μαθητές".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ