Τρίτη 15 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝΠΕΙΡΑΙΑ
Μόνο με συντονισμένο αγώνα

- Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε ποια προβλήματαεπικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι φορείς της εκπαίδευσης στον Πειραιά;

- Στην έλλειψη χρημάτων είναι το πρόβλημα. Η πολιτική της μείωσης των κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει κάνει και την παιδεία να ασθενεί βαρέως. Οσο μειώνονται τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό τόσο οι γονείς βάζουν όλο και πιο πολύ το χέρι στην τσέπη. Εφόσον δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις, δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών. Λείπουν πάνω από 200 καθηγητές από τη Νομαρχία Πειραιά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα - και όχι επειδή δε δέχονται οι εκπαιδευτικοί να καλύψουν τις θέσεις. Εχουμε φαινόμενα συρρίκνωσης των σχολείων για να μην φαίνεται η φτώχεια μας (τα τρία τμήματα γίνονται δύο). Ποιος νοιάζεται για την υποβάθμιση αυτή με όλες τις συνέπειες της αύξησης των μαθητών ανά τάξη;

Ο προϋπολογισμός της Νομαρχίας έχει τελειώσει. Δεν έχουν να πληρωθούν τα ενοίκια των μισθωμένων κτιρίων, οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών κ. ά. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, που ψήφισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Πειραιά για το 1996, έφερε αυτά τα αποτελέσματα και η σχολική χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η ευαισθησία τους για τα θέματα παιδείας είναι μόνο στα λόγια. Η έννοια τους, μόνο η διοργάνωση διημερίδων και όταν τους καλούμε σε συγκεκριμένα προβλήματα, πάντα απουσιάζουν. Σαν Ομοσπονδία Γονέων ζητάμε να γίνει συζήτηση στο πρώτο Νομαρχιακό Συμβούλιο που θα γίνει και να παρευρεθεί και ο υπουργός για να αποσπάσουμε δεσμεύσεις. Οικόπεδα υπάρχουν στους δήμους, ο ΟΣΚ έχει χρήματα και όμως σχολεία δε χτίζονται. Καλούμε τη Νομαρχία και τους δήμους να πιέσουν τον ΟΣΚ για να μας απαντήσει πόσα σχολεία θα παραδοθούν στον Πειραιά το 1997. Καθυστέρηση επισκευών εντοπίζουμε στους δήμους, και κύρια στον Δήμο Πειραιά, που παρατηρείται έλλειψη από υλικά (λάμπες, ηλεκτρόδια κλπ.). Εχουμε και καινοτομίες με φαινόμενα εικονικών επισκευών ή υπερτιμολογήσεις επισκευών και αξιολόγηση διευθυντών, που εξαρτάται από την καλή συνεργασία με τον δήμαρχο.

- Οι γονείς στηρίζουν την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Πειραιά, την Πέμπτη. Ποια είναι τα αιτήματα;

- Η ΕΛΜΕ Πειραιά για όλα τα παραπάνω και για άλλα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα (φύλακες, αύξηση των λειτουργικών δαπανών, Εθνικό Απολυτήριο κλπ.), προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία Πειραιά. Είναι από τις ελάχιστες απεργίες, που καθηγητές δεν αναδεικνύουν ως πρώτο τους αίτημα το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.

Η Ομοσπονδία Γονέων, όχι μόνο συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, αλλά καλεί όλα τα μέλη της (Ενώσεις, Συλλόγους Γονέων) και όλους γενικά τους γονείς, να στηρίξουν την κινητοποίηση γιατί τα αιτήματα είναι κοινά. Μόνο με τον συντονισμένο αγώνα θα έχουμε αποτελέσματα. Να είμαστε όλοι οι γονείς έξω από τη Νομαρχία Πειραιά την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι.

Α. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν και η νομαρχία να αναλάβει τις ευθύνες της(2010-05-15 00:00:00.0)
Επικίνδυνα τα μισά σχολεία!(2003-12-02 00:00:00.0)
Κάνουν μάθημα σε γυμναστήριο και αποθηκευτικούς χώρους(1998-12-17 00:00:00.0)
Κι ύστερα θα διαμαρτύρονται για τις καταλήψεις...(1997-01-17 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για το χάλι των σχολείων(1996-11-23 00:00:00.0)
"Αναλάβετε τις ευθύνες σας! "(1996-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ