Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΔΑΝΙΑ
Οι Ελπίδες δείχνουν το δρόμο

Με αισιοδοξία, που δημιούργησε και η νίκη της Εθνικής Ελπίδων με 3 - 1, οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη Δανία σήμερα στο "Πάρκεν Στάντιον". Ο Μπατίστα οριστικά στη διάθεση του Πολυχρονίου

Μέρες '80 ελπίζει να ξαναζήσει το απόγευμα (20.15 ώρα Ελλάδας) στην Κοπεγχάγη η Εθνική ομάδα στο σοβαρότερο ως τώρα παιχνίδι της για την προκριματική φάση του Μουντιάλ '98. Τότε με γκολ του Κούη και μ' ένα Σαργκάνη στην παρθενική του εμφάνιση να "κατεβάζει τα ρολά" κατάφερε να φύγει από τη Δανία με τη νίκη.

Σήμερα ο Κ. Πολυχρονίου και οι παίχτες θα προσπαθήσουν να βαδίσουν στα χνάρια των προκατόχων τους και να κάνουν τ' όνειρο πραγματικότητα. Αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα του αγώνα, δηλώνουν όμως έτοιμοι να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις του και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο της παρουσίας στη Γαλλία.

Ο ομοσπονδιακός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στον καταρτισμό της 11άδας. Ο Μπατίστα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε και τέθηκε στη διάθεσή του. Ετσι, μάλλον θα τον ξεκινήσει, εκτός αν προτιμήσει για λόγους τακτικής τον Κωνσταντινίδη. Οι άλλοι δέκα που θα πατήσουν πρώτοι το "Πάρκεν Στάντιον" είναι οι Ατματσίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Καλιτζάκης, Ουζουνίδης, Νταμπίζας, Ζαγοράκης, Δώνης, Τσάρτας, Νικολαϊδης.

Σαρωτικές Ελπίδες

Η Εθνική ομάδα των ελπίδων κέρδισε χτες την αντίστοιχη της Δανίας με 3 - 1 και ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση του οικείου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι παίχτες του Γ. Κόλλια από την αρχή του αγώνα απέκτησαν τον έλεγχο και ανάγκασαν τους γηπεδούχους να αρκεστούν σ έναν παθητικό ρόλο. Αν μάλιστα ήταν πιο απλοί, προσεχτικοί και ο Δανός τερματοφύλακας δε βρισκόταν σ' εξαιρετική μέρα, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Το 0 - 1 έγινε στο 36 με πλασέ του Στολτίδη και αφού σουτ από τον Μαυρογενίδη είχε χτυπήσει στο δοκάρι. Η Εθνική ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες τη μια μετά την άλλη, οι γηπεδούχοι όμως στη μοναδική προσπάθειά τους ισοφάρισαν με κεφαλιά του Γιόγκερσεν (77).

Οι Ελληνες παίχτες δεν πτοήθηκαν. Εξακολούθησαν στον ίδιο ρυθμό και τελικά δικαιώθηκαν. Στο 87 ο Λάκης με πλασέ και στο 89 ο Κιάσσος μ ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσαν το τελικό 1 - 3.

ΔΑΝΙΑ: Αντερσεν, Σίλβερσεν (46 Λάουρσεν), Τόμπιεσεν, Κρούγκερ, Γκράβεσεν, Τόματσον, Κλεργκ (46 Πέγκνε), Κρόνγκεργκ (59 Φρένκαρντ), Λίχνε, Γιόγκερσεν, Νιούγκαρντ.

ΕΛΛΑΔΑ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Δερμιτζάκης (72 Γκούμας), Αλεξόπουλος, Κουλακιώτης, Κωστούλας, Καραγκούνης (70 Λάκης), Κιάσσος, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος, Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ