Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ξεκινά αντεπίθεση ο ΠΑΟ

Οι "πράσινοι" με ανεβασμένο ηθικό υποδέχονται σήμερα την Κροάσια Σπλιτ

Με την ευφορία που δημιούργησε η νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός περνάει σήμερα στην αντεπίθεση, προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στις 18.45 φιλοξενεί ένα μεγάλο όνομα του παρελθόντος, με το οποίο ο Μπ. Μάλκοβιτς έχει συνδέσει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του. Ο λόγος για την Κροάσια Σπλιτ, που δεν είναι άλλη από την πρώην Γιουγκοπλάστικα των τριών ευρωπαϊκών τίτλων και των Κούκοτς, Ράτζα, Σάβιτς.

Η ομάδα του Σπλιτ, δεν είναι πια ο ανίκητος αντίπαλος. Με νέα παιδιά ξεκινάει πάντως μια νέα προσπάθεια να κατακτήσει την Ευρώπη. "Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί του αγώνα. Είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και έχει στον πάγκο της έναν από τους κορυφαίους προπονητές. Εμείς είμαστε νεανική ομάδα και ψάχνουμε εμπειρίες", δήλωσε ο Πίνο Γκρίντοβιτς.

Ο προπονητής της Κροάσια δε λέει πάντως όλη την αλήθεια. Η ομάδα του ναι μεν ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα, στη συνέχεια όμως νίκησε και μάλιστα με διαφορά 12 πόντων τη Βιλερμπάν από την οποία ηττήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη ο Παναθηναϊκός και τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία με 63 - 60. Επιπλέον έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στην άμυνα με παθητικό 75, 61 και 60 πόντους αντίστοιχα στα τρία παιχνίδια, ενώ η νίκη της στο Λεβερκούζεν στηρίχτηκε στα επιθετικά ριμπάουντ και τις επιπλέον 11 επιθέσεις. Αν μη τι άλλο οι "πράσινοι" θα πρέπει να ιδρώσουν για να έχουν ένα εύκολο απόγευμα.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το "Super sport".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ