Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Στην αναζήτηση ρόλου συνδιαχειριστή

Με το βλέμμα στραμμένο στη διεκδίκηση ρόλου στα πλαίσια της συνδιαχείρισης του συστήματος και στα διάφορα σενάρια περί "κεντροαριστεράς", συνεδρίασε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΝ.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του ΣΥΝ και της "αντιπολίτευσης" που θα ασκήσει, ο Ν. Κωνσταντόπουλος,σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, έκανε λόγο για ανάγκη "ουσιαστικών αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης και την κυβερνητική πολιτική". Ο ΣΥΝ, πρόσθεσε, θ' αγωνιστεί για τις αλλαγές αυτές. Ενδεικτικό της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΝ οι προτεραιότητες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, όπως τις έθεσε ο πρόεδρός του. Ανάμεσα λοιπόν στις βασικές πολιτικές προτεραιότητες του ΣΥΝ, σαν να πρόκειται για το κυβερνητικό κόμμα, η παρέμβασή του ώστε να... αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης και η αλλαγή στην οργάνωση και λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι το κόμμα του θα ζητήσει "λεπτομερειακό έλεγχο της απορροφητικότητας των κονδυλίων κατά υπουργείο και προγράμματα", ενώ θα θέσει και ζήτημα αλλαγής του εκλογικού συστήματος και της εκλογικής νομοθεσίας.

Ανοίγοντας έμμεσα διάλογο με την κυβέρνηση στα πλαίσια της λεγόμενης "κεντροαριστεράς", ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε ότι "ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος δε γίνεται με χειρονομίες, αλλά επί της ουσίας στη βάση πολιτικών επιλογών και στόχων". Βέβαια, δεν παρέλειψε να μιλήσει για "αυτόνομη πολιτική" του ΣΥΝ με στόχο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και μάλιστα ξεπερνώντας κάθε μέτρο, έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι "ο ΣΥΝ και μέσα σ' αυτή τη Βουλή είναι το πολιτικό μέγεθος που διαφοροποιεί το πολιτικό σκηνικό".

Ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΝ ορίστηκαν ο Φ. Κουβέλης και ο Γ. Δραγασάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ