Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Τελεσίγραφο στο δικομματισμό των βιομηχάνων

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος μίλησε, χτες, στην πόλη της Καβάλας ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κατάγγειλε το ΠΑΣΟΚ για τα παρωχημένα ψευτοδιλήμματα, για το "φόβο της Δεξιάς", που επαναφέρει, για να αποπροσανατολίζει για την αντιλαϊκή του πολιτική

Μαχητικό "παρών" έδωσε χτες ο λαός της Καβάλας στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κέντρο της πόλης. Με τις κόκκινες σημαίες και με δυναμικά συνθήματα, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι και οπαδοί τους Κόμματος πολίτες της Καβάλας διαδήλωσαν την απόφασή τους να φράξουν το δρόμο στις δυνάμεις του δικομματισμού, που είναι υπεύθυνες για την υπανάπτυξη και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο Νομός της Καβάλας, βεβαίως. Γενική ήταν η διαπίστωση πως πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση αντάξια της αγωνιστικής ιστορίας της Καβάλας. Συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας της πόλης που με το πλήθος των σημαιών, που ανέμιζαν και τα συνθήματά τους όπως, "τιμημένο ΚΚΕ", "Αντεπίθεση Λαέ, Τώρα με το ΚΚΕ" κ.ά., δημιουργούσαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στη συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Καβάλα Παναγιώτης Ροδάς και ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής.

Στην ομιλία του ο Κ. Παρασκευάς τόνισε:

Ο ΣΕΒ σήμερα, θρασύτατα και προκλητικά, έστειλε τελεσίγραφο προς τους υποτακτικούς του. Αξιώνει νέα προνόμια χωρίς καθυστέρηση, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συναγωνίζονται ποιος θα δώσει όλο και περισσότερες διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιήσουν καλύτερα τις προσταγές των βιομηχάνων. Οι ηγέτες του δικομματισμού έχουν βαρύτατες ευθύνες, γιατί επέτρεψαν στο ΣΕΒ να παρεμβαίνει συστηματικά και απροκάλυπτα στην πολιτική ζωή.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να δώσουν τη δική τους πολιτική απάντηση και στους βιομηχάνους και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους, να καταψηφίσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, φράζοντας το δρόμο και στις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές παγίδες, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους, ο ομιλητής. Και πρόσθεσε: Με το μαζικό τους αγώνα και τώρα και μετά τις 22 Σεπτέμβρη, με το ΚΚΕ ισχυρό οι εργαζόμενοι μπορούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις που σχεδιάζονται σε βάρος τους. Να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους. Πολιτικός και μαζικός αγώνας, μέτωπο λαϊκό ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές αξιώσεις των βιομηχάνων και της οικονομικής ολιγαρχίας, πρέπει να είναι η απάντηση.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο "φόβο της Δεξιάς" που ξέθαψε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο ομιλητής κατάγγειλε: Το ΠΑΣΟΚ υποκριτικά και εκφοβιστικά επαναφέρει τα παρωχημένα ψευτοδιλήμματα παλαιότερων εποχών. Παραμονές των εκλογών φέρνει στο προσκήνιο τον δήθεν κίνδυνο επανόδου της ΝΔ. Προσπαθεί, μ' αυτόν τον τρόπο, να αποπροσανατολίζει και να εκβιάζει τους ψηφοφόρους λέγοντας πως, τάχα, κάθε ψήφος που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στη ΝΔ. Τα ψευτοδιλήμματα δε θα περάσουν! Ο αντιδεξιϊσμός του ΠΑΣΟΚ είναι κάλπικος και προεκλογικός. Τα αντιδεξιά του πυροτεχνήματα πέφτουν τώρα, για να θαμπώσουν την αντιλαϊκή του πολιτική και τις αντεργατικές επιδιώξεις για μετά τις εκλογές, επισήμανε ο Κώστας Παρασκευάς και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τους τους οποίους, στο τέλος, κάλεσε: "Κανένας δημοκράτης - εργαζόμενος κανένας προοδευτικός άνθρωπος να μην παρασυρθεί. Η μόνη αντιδεξιά ψήφος είναι το ταυτόχρονο μαύρισμα και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των στηριγμάτων του δικομματισμού, η καταδίκη του δικομματισμού με ψήφο στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ