Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996

Προκλητική επιχείρηση ψηφοθηρίας και εμπαιγμού

Ως δημαγωγία ολκής και εμπαιγμό των ονείρων και των ελπίδων για μόρφωση και σπουδές της νεολαίας, κατάγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τις υπουργικές εξαγγελίες περί επιπλέον εισαγωγής υποψηφίων στα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα της χώρας


ΣΕΛ.  11,    25

ΣΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ
στους "συμμάχους" από Σημίτη

Αλ. Παπαρήγα: Η ενίσχυση του ΚΚΕ, το μόνο αντίβαρο και η δύναμη ανακοπής της πολιτικής της υποτέλειας και των τυχοδιωκτισμών

Το "ευχαριστώ" προς τους Αμερικάνους επανέλαβε ουσιαστικά και πάλι ο πρωθυπουργός, επεκτείνοντάς το και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Εδωσε συγχωροχάρτι σε μια πολιτική που οδηγεί στην αλλαγή των συνόρων, σπέρνει τον πόλεμο, οδηγεί σε τρομοκρατικές επεμβάσεις.

Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε χτεσινή συνέντευξή της. Και συνέχισε: "Ο κ. Σημίτης έδωσε συγχωροχάρτι στους συμμάχους, όταν γνωρίζει ότι έχει δρομολογηθεί η διχοτόμηση του Αιγαίου, με την ευθύνη και πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ και ότι προωθείται η διχοτόμηση της Κύπρου, με το σημαντικό ρόλο που παίζει σ' αυτήν την υπόθεση και η Μεγάλη Βρετανία".

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση κρύβει την προετοιμασία συγκρότησης μεικτής πολυεθνικής δύναμης ΝΑΤΟϊκών επεμβάσεων και επανέλαβε, ότι αυτό αποτελεί κριτήριο ψήφου για όλα τα κόμματα, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που να συμφωνεί να φύγει Ελληνας φαντάρος η στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, έξω από τη χώρα, για να διευκολύνει με κίνδυνο της ζωής του, να περάσουν τα αμερικάνικα, γερμανικά και ΝΑΤΟικά τυχοδιωκτικά σχέδια.


ΣΕΛ.  8  -  10

Φτάνει πια ο εμπαιγμός, τώρα ΚΚΕ!

Πλημμύρισε προχτές η κεντρική πλατεία του Κιλκίς από την ογκώδη και εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην οποία μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες, εργάτες κι αγρότες, υπάλληλοι κι επιστήμονες, νέοι και συνταξιούχοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα: Φτάνει πια ο δικομματικός εμπαιγμός! Τώρα ΚΚΕ!


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ σύντροφοι και φίλοι πρόσφεραν:

  • Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ και η ΕΥΧΑΡΙΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Αγ. Νικολάου" Λάρισας
  • Ο ΤΑΣΟΣ ΡΑΣΣΙΑΣ 100.000 δρχ. στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου του και φίλου Σπύρου Κωτσάκη.
  • Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΣΑΚΗΣ 150.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Πειραιά, στη μνήμη του πατέρα του Νίκου Φυσάκη, αντιστασιακού και αταλάντευτου κομμουνιστή.
  • Ο Δ.Π. από Καβάλα προσφέρει 100.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα.
  • Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΞΥΔΗ,στη μνήμη του πατέρα της Τάσου, προέδρου της ΠΕΑΕΑ Ν. Κορινθίας πρόσφερε 100.000 δρχ. για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος και 50.000 δρχ. στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ Κορίνθου.
  • Οι αντιστασιακοί ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ και ΑΝΕΖΑ ΔΑΜΑΝΗ 150.000 δρχ.
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΖΑΠΑΛΙΔΗΣ 100.000 δρχ.
  • Ο Κ. Π. μέσω ΚΟΒ Υμηττού 100.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΙΠΗΣ από την Εδεσσα, μέσω ΚΟΒ ΥΠΑ, 100.000 δρχ. στη μνήμη του πατέρα του Αθανάσιου Σκίπη.
  • Αντιστασιακοί της ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ως πρώτη δόση 130.000 δρχ.
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΣ από τον Αγιο Θωμά Βοιωτίας, μέσω ΚΟΒ Θήβας, 100.000 δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών μελών του ΚΚΕ| Γιάννη Μπέρδου,Παναγιώτη Μπαρδώσα,Σωτήρη Χρόνη (Σερέτη), Παρασκευής Δρίτσα και Κωνσταντίνου Βουγέση.
  • Η ΝΙΚΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Παιανίας.
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΚΑΠΝΙΔΗΣ,αντιστασιακός, αξιωματικός ε. α., 100.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού του Αριστοτέλη Μαυροκαπνίδη,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον εμφύλιο.
  • Η Ν. Μ. 100.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου στη μνήμη του άντρα της.
  • Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΒΑΙΝΙΩΤΗΣ 100.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Καμινίων.


Ξεπουλιέται και η Βιομηχανία Ζάχαρης;

Το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην πολυεθνική ΜΑΝ μεθοδεύει η κυβέρνηση και ως πρώτο βήμα την υπονομεύει, δίνοντας στη δεύτερη το δικαίωμα εισαγωγής 40.000 τόνων ζάχαρης, για τις εγχώριες ανάγκες


ΣΕΛ.  25
"Εξωση" των ΕΒΕ από τις τράπεζες

Σε φορείς αποκλειστικής εξυπηρέτησης των μεγαλοεπιχειρηματιών, έχει μετατρέψει τις τράπεζες η δικομματική πολιτική της "απελευθέρωσης" του τραπεζικού συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι ο πλήρης σχεδόν αποκλεισμός των ΕΒΕ από τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις


ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ