Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι με πείσμα στη μάχη

Η εκλογική αναμέτρηση κορυφώνεται. Οι μέρες που απομένουν ως την κάλπη είναι κρίσιμες και οι πιο ουσιαστικές για το τελικό αποτέλεσμα. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι φίλοι και οι οπαδοί μας μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε, δραστήρια, δημιουργικά, οργανωμένα και αποφασιστικά, ολόκληρο το χρόνο μας. Χωρίς εφησυχασμό και επανάπαυση, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό το λεπτό, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να φτάσουμε τη φωνή του ΚΚΕ ακόμη κι εκεί που δεν προλάβαμε ως τώρα. Μπορούμε και πρέπει να ξεδιπλώσουμε, ως το τέλος, όλες τις κομμουνιστικές αρετές, την τόλμη, την πρωτοβουλία, τη γεμάτη αυταπάρνηση δουλιά και, κυρίως, την καλή οργάνωση για τη μάχη της ψήφου. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, αλλά και με το νου και την καρδιά στο στόχο της επιτυχίας. Μπορούμε και πρέπει να φτάσουμε, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, στην πόλη, στο χωριό, στο εργοστάσιο, παντού, όπου κατοικεί και εργάζεται ο λαός. Να χτυπήσουμε τις εφεδρείες του αντιπάλου. Να σπάσουμε τα κάλπικα διλήμματα της "συντήρησης" και της "προόδου", που σηκώνουν οι σειρήνες του δικομματισμού και ανέχονται οι μικροί συνοδοιπόροι του, για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους και να τους κάνουν συνένοχους στην κοινή αντιλαϊκή πορεία της αντιδραστικής Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Να φράξουμε το δρόμο της εξαγοράς, που προσπαθούν να στρώσουν, με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, των ανέξοδων παροχών και της φτηνής υποσχεσιολογίας, όλοι μαζί οι υπηρέτες του συστήματος.

Από σήμερα ως την Κυριακή, ως τη στιγμή της κάλπης, μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τη δύναμη στους απλούς ανθρώπους, να σπάσουν τη μοιρολατρία, να κάνουν χωρίς ταλαντεύσεις την αποφασιστική δική τους επιλογή με το ΚΚΕ. Να νιώσουν πως, αν πορευτούν με το ΚΚΕ, δεν υπάρχει εχθρός ανίκητος. Να αποκτήσουν την πεποίθηση πως τώρα είναι η ώρα της λαϊκής συσπείρωσης και αντεπίθεσης.

Εχουμε όλα τα όπλα να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε. Μα πρέπει να τρέξουμε και να μιλήσουμε. Να κάνουμε τη νύχτα - μέρα. Κοντά στους εργάτες και τους άνεργους, στους αγρότες που ξεκληρίζονται, στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, που περιμένουν τη δική τους σειρά στο λουκέτο που τους βάζουν οι πολυεθνικές, στις καταπιεσμένες γυναίκες και τη νεολαία, που κάνει όνειρα για το δικό της μέλλον, γιατί όλοι θέλουν στις 23 Σεπτέμβρη να ξημερώσει η δική τους μέρα.

Το ΚΚΕ το γνώρισαν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και τις δικές τους διεκδικήσεις. Τώρα είναι η ώρα, με τη δική μας συμβολή, να το ενισχύουν αποφασιστικά.

Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι κι ένα δυνατό χτύπημα στο δικομματισμό και τις κεντροαριστερές - κεντροδεξιές παραλλαγές του. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι σίγουρο πως στηρίζει και ενισχύει τα δικά τους συμφέροντα. Δεν αλλάζει μετερίζι μετά τις εκλογές, ούτε πάει προσφορά στα μεγάλα αφεντικά. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ γίνεται δύναμη στην πάλη για την αντιμετώπιση, μέσα και έξω από τη Βουλή, κάθε αντιλαϊκής επιβουλής. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ δίνει δύναμη στη μόνη πραγματική αντιπολίτευση, που μπορεί να βάλει εμπόδια στη λαίλαπα της αντίδρασης. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που ανοίγει το δρόμο της ελπίδας, της συσπείρωσης και του μετώπου αντεπίθεσης όλων των καταπιεσμένων, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

Με εμπιστοσύνη στο λαό και εγρήγορση, ως το τέλος, να δυναμώσουμε την κόκκινη φλόγα για να γίνει φωτιά. Μπορούμε από τώρα με πείσμα ως την Κυριακή των εκλογών. Καμιά ψήφος χαμένη, όλοι στη μάχη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org