Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίδομα και στους ειδικευόμενους

Μπροστά στα προεκλογικά "ζόρια" η κυβέρνηση υποχώρησε. Η ΔΕΥ καλεί τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ

Κάτω από την πίεση των νοσοκομειακών γιατρών, αναγκάστηκε ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος να υπογράψει, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, την απόφαση για να πάρουν το επίδομα των 35.000 δραχμών και οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Αυτή τη διευκρίνιση η κυβέρνηση θα μπορούσε να την είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που υπογράφτηκε η σχετική υπουργική απόφαση, αλλά υπακούοντας αφ' ενός στην πολιτική λιτότητας και στοχεύοντας αφ' ετέρου στη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος άφηνε το θέμα ανοιχτό για το εκμεταλλευτεί, όταν θα άρχιζαν τα προεκλογικά ζόρια.

Πέρα όμως από αυτά, όπως επισημαίνει και η ΕΙΝΑΠ, "όσοι δήθεν εκπρόσωποι των ειδικευομένων γιατρών έσπευσαν να προκηρύξουν πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις για ένα πρόβλημα που η συνεπής και υπεύθυνη στάση μας είχε ήδη οδηγήσει σε θετική εξέλιξη, δεν αποσκοπούν παρά τη διάσπαση της ενιαίας έκφρασης των νοσοκομειακών γιατρών και εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα υπονόμευσης του ΕΣΥ και των λειτουργών του".

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει το ενιαίο των εργασιακών σχέσεων των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών (ΔΕΥ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το επίδομα των 35.000 δραχμών είναι και αυτό αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων, αλλά αποτελεί "κάλυψη ενός μικρού μέρους της απώλειας του εισοδήματος των υγειονομικών, που έφερε η μονόπλευρη λιτότητα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ" και δεν εντάσσονται στο βασικό μισθό. Η κυβέρνηση προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, εκδίδοντας τις υπουργικές αποφάσεις προεκλογικά.

Η ΔΕΥ καλεί τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκείνα τα μικρά κόμματα (ΠΟΛ. ΑΝ., ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ) που συναινούν με αυτή την πολιτική και να ψηφίσουν το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ