Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "Ρ" επιθυμώντας να διευκολύνει τους αναγνώστες του στην

Ο "Ρ" επιθυμώντας να διευκολύνει τους αναγνώστες του στην "παρακολούθηση" και "κατανόηση" της προεκλογικής αντιπαράθεσης των εταίρων του δικομματισμού συνεχίζει και σήμερα την απαρίθμηση βασικών όρων από το Λεξικό Προεκλογικών Εννοιών.

  • Δικομματισμός : Εδώ κι αν υπάρχει προεκλογικό -κυρίως-μπέρδεμα για την πραγματική σημασία της λέξης.Γιατί δικομματισμό σαν σύστημα διακυβέρνησης μπορεί να συναντήσει κανείς και με την γνωστή στην Ελλάδα,στις ΗΠΑ και αλλού μορφή των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσονται στη κυβέρνηση,αλλά μπορεί να τον συναντήσει και με την μορφή της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς,όπως στην Ιταλία και αλλόύ.Μαυρο στο δικομματισμό,όταν λέει το ΚΚΕ,εννοεί,μαύρο στο ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ και τους εταίρους του δικομματισμού,γιατί είναι κι αυτοί δικομματικές τσόντες.Κι ας μην στενοχωρούνται ότι το ΚΚΕ τους τσουβαλιάζει. Αφού πάνε ...γυρεύοντας, σώνει και καλά!

Η Ελλάδα του 21ου αιώνα: Η ΠΑΣΟΚική εκδοχή του προεκλογικού συνθήματος του Μπ. Κλίντον. Η ενδεχόμενη πάντως υλοποίησή του οδηγεί σε μια Ελλάδα αγνώριστη, που μονο στους Ελληνες δεν θα ανήκει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ