Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κούρσα ... παροχολογίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πλειοδοσία προεκλογικών υποσχέσεων από τους εκπροσώπους του δικομματισμού. Το χορό άρχισε ο Μ. Εβερτ, τον συνέχισε ο Κ. Σημίτης και έκτοτε οι ανέξοδες υποσχέσεις πέφτουν σαν το χαλάζι. Ο αρχηγός της ΝΔ, βλέποντας ότι τα επιτελεία της άρχουσας τάξης σε αυτή τη φάση έχουν επιλέξει τον Κ. Σημίτη, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να πείσει ότι και αυτός τα καταφέρνει καλά, ενώ έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τον Κ. Σημίτη ως θατσερικό και νεοφιλελεύθερο. Για τον εαυτό του επέλεξε το ρόλο του φιλολαϊκού ηγέτη...

Ετσι, όπου βρεθεί και όπου σταθεί υπόσχεται όλα σε όλους. Συντάξεις, κατάργηση των "αντικειμενικών" κριτηρίων, απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, διώξιμο του φουγάρου της ΔΕΗ από το Κερατσίνι και πολλά άλλα "ων ουκ έστιν αριθμός".

Πίσω, όμως, από τις ανέξοδες και "φιλολαϊκές κορόνες" κρύβεται η βαθιά αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, που είναι εξίσου επικίνδυνη με αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και ο δικομματισμός πρέπει να πάρει ένα καλό μάθημα στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ