Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλυπτικός

Δεν κρύβει λόγια, σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ", ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά - ο David Groves, εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρίας "Brown Root", στην οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε από την περασμένη Δευτέρα το μάνατζμεντ του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας με σκανδαλώδης όρους. Η μείωση των τιμών - λέει - είναι αυτή που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του ναυπηγείου. Και η μείωση των τιμών θα βασιστεί σ' ένα "ευέλικτο εργατικό δυναμικό, έτοιμο να αναλάβει κάθε εργασία..."!

Προχωρώντας, δε, παραπέρα αποκαλύπτει, πού θα βασιστεί και η ίδια η επιχείρηση "ταϊβανοποίησης" των εργασιακών σχέσεων: "Εχουμε - λέει - σοβαρές διαβεβαιώσεις από τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού των εργαζόμενων για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια να επιτύχουμε την εργασιακή ευελιξία, που είναι απαραίτητη για την ανασυγκρότηση και την τελική επιτυχία του ναυπηγείου"!

Αυτά, για τα στελέχη του κυβερνητικού συνδικαλισμού (νυν και τέως) στο ναυπηγείο, που συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους, ότι τίποτα δε θα αλλάξει προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις μετά τις εκλογές, όταν είναι γνωστό ότι έχουν προσυπογράψει τετραετή "εργασιακή ειρήνη" με τετραετές "πάγωμα" αποδοχών, κατάργηση της ειδικότητας κλπ. κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ