Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ
Οποιος δεν έχει δρόμους, έχει ... πόδια!

Στο κατώφλι του 2000 υπάρχουν χωριά, στην ακριτική Λέσβο, που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπόλοιπο κόσμο! Αιτία αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, είναι το άθλιο οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της επαρχίας Πλωμαρίου - δεν είναι φυσικά η μόνη περιοχή με παρόμοια προβλήματα - που παρά τις υποσχέσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ ακόμη δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι.

Το θέμα αυτό ξανάφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους, προς τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Καστανίδη και ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας και Γιάννης Κατσαρός.Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι είναι άμεση ανάγκη να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος προς τα χωριά της ακριτικής Λέσβου και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς "πότε νομίζουν ότι μπορούν οι κάτοικοι να ελπίζουν πως θα ασφαλτοστρωθεί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο".

Μάλιστα στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν την καταγγελία του προέδρου της κοινότητας Νεοχωρίου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το ΚΤΕΛ Λέσβου σταμάτησε το δρομολόγιό του προς τα χωριά Ακράσι, Αμπελικό, Νεοχώρι και Παλαιοχώρι με τη δικαιολογία της κακής κατάστασης του δρόμου και της χαμηλής επιβατικής κίνησης. "Είχε βρεθεί προσωρινή λύση με λεωφορείο 20 θέσεων του Συμβουλίου Περιοχής που μετέφερε τους μαθητές των χωριών της περιοχής στο Πλωμάρι και μαζί και κάποιους κατοίκους των χωριών. Ομως τελικά η μεταφορά κατοίκων, πλην μαθητών, σταμάτησε, γιατί η άδεια είναι μόνο για μαθητές. Χαρακτηριστικά μας καταγγέλθηκε ότι πρόσφατα ένας κάτοικος του Νεοχωρίου, ογδόντα ετών, κατέβηκε στο Πλωμάρι (16 χιλιόμετρα) για να αγοράσει φάρμακα και επέστρεψε με τα πόδια σπίτι του! ", τονίζουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ. Ρωτούν, τέλος, τους αρμόδιους υπουργούς αν νόμιμα το ΚΤΕΛ αφήνει ακάλυπτα τα χωριά με μικρή επιβατική κίνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ