Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εκσυγχρονιστικές" εξηγήσεις

Δεν είναι πρέπον να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για την αξία των ζώων που θανατώθηκαν, στα πλαίσια της προσπάθειας για τον περιορισμό και την εξάλειψη της νόσου του αφθώδους πυρετού, πριν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες βεβαιώσουν ότι έληξαν τα κρούσματα του αφθώδους. Οι σκέψεις δεν είναι άλλου παρά του υπουργού Γεωργίας, που από μέγας προστάτης των λαϊκών συμφερόντων και μαχητής κατά των μηχανορραφιών των Βρυξελλών, εσχάτως εμφανίζεται ως "εκσυγχρονιστικότερος" των "εκσυγχρονιστών".

Επειδή όμως, οι ισχυρισμοί του στερούνται ουσίας, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησης να αποζημιώσει έγκαιρα τους κτηνοτρόφους, έπρεπε να βρει κάποιο "εκσυγχρονιστικό επιχείρημα". Και το βρήκε λέγοντας πως "κάθε προσπάθεια να δοθούν αμέσως οι αποζημιώσεις πριν τη λήξη της ασθένειας, θα είναι αντικίνητρο για την προστασία των υγιών ζώων"!

Πέρα από το αβάσιμο του επιχειρήματος για την προστασία των ζώων, ο υπουργός Γεωργίας οφείλει να εξηγήσει στους αγροτοκτηνοτρόφους γιατί μέχρι τώρα διαβεβαίωνε πως ήδη αρχίζει η αποζημίωσή τους; Και, εν πάση περιπτώσει, ας τους εξηγήσει πώς μπορεί να επιβιώσουν χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς εισόδημα, αφού έχουν σφάξει τα κοπάδια τους; Ελεος, επιτέλους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ