Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΞΟΣ
Εργολάβοι μπαζώνουν ανεξέλεγκτα

Την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν εργολάβοι σε περιοχή της Νάξου, με την ενδεχόμενη ανοχή των αρμόδιων τοπικών αρχών, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Αγγελος Τζέκης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αιγαίου, Εμπορικής Ναυτιλίας και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Κόμματος τονίζουν στην Ερώτησή τους ότι η διαπλάτυνση του δρόμου Κλειδού - Πανέρμου στη Νάξο και η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής θα διευκόλυνε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να χαρούν τις αξιόλογες φυσικές ομορφιές της περιοχής. Σημειώνουν όμως ότι «η επιδίωξη του μέγιστου κέρδους με την ανοχή - τουλάχιστον- των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν οδηγήσει σε μια εγκληματική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος».

Διευκρινίζουν ότι ο Δήμος Δρυμαλίας ανέθεσε το σχετικό έργο στην εταιρία «ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ» και ανέλαβε να το εκτελέσει ο εργολάβος Κάσκουλης. «Ωστόσο - τονίζουν - οι εκτελεστές του έργου, προφανώς για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, τα μπάζα που βγάζουν από τη διάνοιξη του δρόμου, τα ρίχνουν όπου βρουν, πάνω σε βράχια και ακρογιαλιές, ενώ δε διστάζουν να μπαζώσουν και τα λιμανάκια της περιοχής (Κοπρές, Περιστεριές, Βόλακα, Πίττα)».

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν, μάλιστα, ανεξήγητη την αδιαφορία των αρμοδίων οργάνων (δήμος, επαρχείο, πολεοδομία, λιμεναρχείο) μπροστά σε αυτήν την καταστροφική για το περιβάλλον πρακτική και την προκλητική στάση των εκτελεστών του έργου.

Ρωτούν τέλος τους υπουργούς «ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και από πότε, ώστε να σταματήσει άμεσα η καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή, να ολοκληρωθεί το συντομότερο το έργο με την τήρηση όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών προδιαγραφών και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την παθητική (;) στάση των αρμοδίων κρατικών οργάνων που επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα προστασίας και ανακούφισης για τους πληγέντες της Χαλκιδικής(2020-04-09 00:00:00.0)
Εργασιακή ζούγκλα για τους αρχαιολόγους(2016-12-14 00:00:00.0)
Να γίνει χώρος υψηλού πρασίνου(2009-02-03 00:00:00.0)
Ασύδοτη βιομηχανία καταστρέφει το περιβάλλον(2004-12-28 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη η «Πανεπιστημονική»(2000-11-24 00:00:00.0)
Υδραγωγείο για... "φυτοφάγα ψάρια"(1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ