Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηγέτης της συντήρησης...

"Διεμβολιστής" του συνόλου του πολιτικού κόσμου αυτοαναγορεύτηκε χτες ο πρωθυπουργός. Ιδιότητα, που απέδωσε βέβαια στο ΠΑΣΟΚ και στις αποφάσεις του συνεδρίου του. Δηλαδή, στο γεγονός της εκλογής του στη θέση του προέδρου, αφού αυτό ήταν ουσιαστικά το μοναδικό θέμα και η απόφαση που πήρε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (φυσικά δεν το είπε, ο "εκσυγχρονισμός - εκσυγχρονισμός", αλλά και η μετριοφροσύνη - μετριοφροσύνη...).

Πάντως, δεν έχει και πολύ άδικο ο Κ. Σημίτης. Από την ώρα που εκλέχθηκε, ο Μ. Εβερτ και η ΝΔ δεν προλαβαίνουν να μετρούν τα "εύγε" του Κ. Μητσοτάκη προς την κυβέρνηση. Ασε που σπαζοκεφαλιάζουν και δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι δεξιότερο από εκείνα, που πρακτικά υποστηρίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση. Η ηγεσία του "ΣΥΝ", από την άλλη, αδυνατεί να κρύψει την "ερωτική ταχυπαλμία", που της δημιουργεί η σκέψη μιας "εκσυγχρονισμένης" συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Ο δε Αντ. Σαμαράς δυσκολεύεται να δημιουργήσει, ακόμη και στον εαυτό του, την ψευδαίσθηση της "υπέρβασης" κι άρχισε και πάλι τις υπερπατριωτικές κορόνες.

Είναι γεγονός, πως ο νέος αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος έχει κάθε λόγο να αυτολανσάρεται ως "ηγέτης" της συντήρησης. Της συντήρησης και μόνον, όμως. Γιατί, με την Αριστερά δεν έχουν καμία σχέση όλοι τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ