Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια εξόφθαλμη αλήθεια

Πόσα χρόνια ταλαιπωρεί τα εκατομμύρια κατοίκους της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου γενικότερα, το νέφος; Είτε ως νέφος αιθαλομίχλης στην αρχή, είτε μετά ως φωτοχημικό; Ο ακριβής αριθμός δεν έχει και τόση σημασία, αλλά τις δυο δεκαετίες μάλλον τις έχουμε ήδη υπερβεί.

Γιατί σημειώνουμε το γεγονός; Μόνο και μόνο για να υπογραμμίσουμε μια απλή, αλλά πολύ σπουδαία αλήθεια. Η κατάσταση στην Αθήνα θα μπορούσε σήμερα να είναι εντελώς διαφορετική, αν από τότε είχε παρθεί ένα και μόνο μέτρο (και ακόμη καλύτερα εννοείται, αν είχαν παρθεί περισσότερα).

Ποιο μέτρο; Η αποφασιστική και γρήγορη αναδάσωση από τότε, όλων των βουνών και λόφων που περιβάλλουν την πρωτεύουσα. Χρειαζόταν μόνον η απαραίτητη πολιτική βούληση και τα αναγκαία χρήματα. Χρειαζόταν, με άλλα λόγια, μια κυβέρνηση που να ιεραρχεί διαφορετικά και σε άλλη θέση τα λαϊκά συμφέροντα, από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, που κάνουν εντελώς διαφορετικές ιεραρχήσεις και αξιολογήσεις.

Ας πάρουμε, επόμενως, την εξόφθαλμη αυτή αλήθεια, όλοι υπόψη μας. Διαφορετικά, μπορεί να περάσει και άλλη μια εικοσαετία και να μην έχει γίνει τίποτε ακόμη...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ