Κυριακή 2 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με συντριπτική πλειοψηφία οι αποφάσεις

Στο Συνέδριο πήραν μέρος 575 αντιπρόσωποι, από τους οποίους, στο τέλος της συζήτησης του πρώτου θέματος, υπερψηφίστηκαν τα πέντε ντοκουμέντα του Κόμματος. Για την Εκθεση Δράσης της ΚΕ βρέθηκαν 8 λευκά και 1 κατά. Για την Εκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου βρέθηκαν 2 λευκά. Για την Πολιτική Απόφαση 7 λευκά και 1 κατά. Για το Πρόγραμμα 8 λευκά και 1 κατά. Για το Καταστατικό 4 λευκά και 1 κατά.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος ανάμεσα σε άλλα σημείωνε: Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την ψήφιση των ντοκουμέντων από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων, αρχίζει ένα νέο ξεκίνημα στη δράση του Κόμματος. Σήμερα το ΚΚΕ, το σύνολο των στελεχών και μελών του, με όπλο τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, θα δράσουν όπως ξέρουν να δρουν οι κομμουνιστές, υλοποιώντας αυτές τις αποφάσεις μέσα στους αγώνες για τα μεγάλα προβλήματα του λαού μας.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και του δεύτερου θέματος εκλέχτηκε με βάση το άρθρο 12 του Καταστατικού η νέα 75μελής ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία αμέσως μετά εξέλεξε Γενική Γραμματέα της ΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική και η εκλογή έγινε με βάση το 50%+1. Κατά την πρώτη ψηφοφορία εκλέχτηκαν 64 μέλη, κατά τη δεύτερη 1, κατά την τρίτη 10, από τα οποία 7 με το 50%+1 και 3 με βάση τη σειρά κατάταξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ