Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντίθετοι στη συρρίκνωση της ΕΛΠΑ

Απέργησαν χτες οι εργαζόμενοι, ενώ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παραδίδεται σταδιακά το έργο της ΕΛΠΑ

Την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση της ΕΛΠΑ και στις ομαδικές απολύσεις εξέφρασαν οι εργαζόμενοι σε αυτήν, συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το σωματείο τους και στη συγκέντρωση χτες το πρωί μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Λέσχης. Σε ορισμένες δεσμεύσεις - κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του σωματείου - σχετικά με το πλαίσιο αιτημάτων για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του '96, υποχρεώθηκε η διοίκηση, ενώ το μέγα θέμα του κλεισίματος των περιφερειακών γραφείων το παρέπεμψε σε νέα συνάντηση στις 10 Ιούνη. Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις τους για την υλοποίηση των όποιων δεσμεύσεων.

Από τις αρχές του χρόνου η διοίκηση της ΕΛΠΑ προχώρησε στο κλείσιμο πάνω από δέκα επαρχιακών γραφείων (π. χ. Σέρρες, Δράμα, Χανιά, Ιεράπετρα, Ορεστιάδα κλπ.), τα οποία παραχώρησε σε ιδιωτικές εταιρίες! Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλείσουν αρκετά ακόμα, ενώ ήδη έχουν απολυθεί 60 εργαζόμενοι και έπεται συνέχεια. Μάλιστα, η διοίκηση της ΕΛΠΑ είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει συνολικά στην απόλυση του 30% του προσωπικού. Το σωματείο εδώ και αρκετό καιρό, με αλλεπάλληλα υπομνήματα είχε ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση για το θέμα αυτό, αλλά χρειάστηκε η πραγματοποίηση συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων για να καθοριστεί συνάντηση, έστω και στις 10 Ιούνη.

Ο γενικός διευθυντής, Δ. Νέγκας,δεσμεύτηκε χτες στην αντιπροσωπεία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το '96 - παρόλο που βρίσκεται στη διαδικασία μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ - με αυξήσεις 8,5% (σε προηγούμενη συνάντηση είχαν προτείνει μόλις 4%), την πλήρη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης του '95, την οποία η διοίκηση καταστρατηγούσε από την υπογραφή της ακόμα, καθώς και την εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού εργασίας και τη θεώρηση του προγράμματος εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ