Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για την ΠΥΡΚΑΛ

Στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στον Υμηττό, διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ελευσίνας, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, καθώς η επιχείρηση έχει περιέλθει σε οριακό σημείο

"Αμυνα σημαίνει ΠΥΡΚΑΛ αναπτυγμένη",βροντοφώναξαν αγανακτισμένοι χτες οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας,έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στον Υμηττό, όπου μεταφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας, που πραγματοποίησαν από τις 10 π.μ. ως τη 1 μ.μ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της εταιρίας, τα οποία, αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, θα αποτελέσουν - όπως τονίζουν - βόμβα στα θεμέλιά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου της Ελευσίνας συναντήθηκε με τη Διοίκηση της εταιρίας και ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της προχτεσινής της συνάντησης με τον υπουργό Αμυνας Γερ. Αρσένη.Η απάντηση που πήραν από τον διευθύνοντα σύμβουλο ήταν η εξής: "Δεν καταλαβαίνω το νόημα της στάσης εργασίας. Ο κόσμος έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του, γιατί υπάρχουν παραγγελίες που πρέπει να βγουν"! Κι αυτό, παρότι κι ίδιος παραδέχτηκε ότι μέχρι το τέλος του Ιούνη θα υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των μισθών των εργαζομένων. Οταν οι συνδικαλιστές ζήτησαν να μάθουν για τη συνάντηση με τον υπουργό, απάντησε "εγώ δεν κάνω κουτσομπολιό" (!), για να αποχωρήσει στη συνέχεια από τη συνάντηση. Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι υποσχέσεις ότι, ως το τέλος του Ιούνη, θα εξεταστεί το θέμα της ανάπτυξης της εταιρίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Σωματείο της Ελευσίνας ανακοίνωσε ότι τις δύο επόμενες βδομάδες, θα πραγματοποιηθούν και πάλι στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Αμυνας και στη Βουλή.Στη στάση εργασίας συμμετείχαν και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη διοίκηση του Σωματείου του Υμηττού, αφού η πλειοψηφία του συγκεκριμένου σωματείου αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση, παρότι τα προβλήματα είναι κοινά και για τα τρία εργοστάσια της εταιρίας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελευσίνας, Α. Κοντούλης,μετά τη συνάντηση τόνισε στους εργαζόμενους: "Εχουμε ιερή αποστολή να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε, χάνοντας και μεροκάματα, αν χρειαστεί. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ασχοληθεί κανένας με την ΠΥΡΚΑΛ, ούτε το υπουργείο Αμυνας. Η πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση τελείωσε. Γι' αυτό, σας καλώ να είστε σε ετοιμότητα και πάνω απ' όλα ενωμένοι".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασφαιρα "πυρά" για την αμυντική βιομηχανία(1997-09-26 00:00:00.0)
Ιδιώτες και στην αμυντική βιομηχανία!(1997-09-18 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στη συρρίκνωση(1997-09-17 00:00:00.0)
Σε οριακό σημείο η ΠΥΡΚΑΛ(1997-05-29 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στην ΠΥΡΚΑΛ(1996-05-30 00:00:00.0)
Ο "κόμπος έχει φτάσει στο χτένι"(1996-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ