Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδιάλλακτος και στις κλαδικές Συμβάσεις ο ΣΕΒ

Σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των κλαδικών Συμβάσεων βρίσκεται και η Ομοσπονδία Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών.Η δεύτερη συνάντηση με τον ΣΕΒ, στις 9 Απρίλη, έδειξε ότι οι βιομήχανοι δεν είναι διατεθειμένοι να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ κατέθεσαν δύο προτάσεις: Μονοετείς συμβάσεις με 4% + 4% ή διετείς με 4% + 4,5% τον πρώτο χρόνο και 2% συν τη ρήτρα του πληθωρισμού το δεύτερο. Η Ομοσπονδία ζητάει αυξήσεις 14%, ενώ όσον αφορά στα θεσμικά αιτήματα που έθεσε (7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, αύξηση τριετιών κλπ. ), ο ΣΕΒ δεν απάντησε. Φέτος, για πρώτη φορά, η Ομοσπονδία ζήτησε να υπογραφεί Σύμβαση που θα καλύπτει τους εργαζόμενους στα τυποποιημένα - επεξεργασμένα τρόφιμα. Στο αίτημά της αυτό οι εργοδότες τόνισαν ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν οι εταιρίες παραγωγής τέτοιων προϊόντων, έτσι ώστε να γίνει σαφές ποιους θα καλύπτει η Σύμβαση, κάτι το οποίο είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, μιας και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποιοι εργαζόμενοι να μείνουν ακάλυπτοι. Τρίτη συνάντηση αναμένεται αμέσως μετά τις γιορτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις κλαδικές, σε εξέλιξη βρίσκονται και όλες οι επιχειρησιακές συμβάσεις, πλην του "Κουρτάκη",όπου το επιχειρησιακό σωματείο κατάφερε να υπογράψει Σύμβαση, με ποσοστό αυξήσεων 10%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ