Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοινωνική αναισθησία!

Μόλις στις 50.000 δρχ. καθορίστηκε το έκτακτο βοήθημα, λόγω Πάσχα, για τους άνεργους της Ζώνης, ενώ ο υπουργός Εργασίας είχε δεσμευτεί ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα των συνδικάτων για επίδομα 150.000 δρχ.!

Στις 50 χιλιάδες (!) καθορίστηκε τελικά από τον ΟΑΕΔ το έκτακτο επίδομα εορτών για τους άνεργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας σε πρόσφατη συνάντηση με τους συνδικαλιστές είχε αποδεχτεί το αίτημα των σωματείων για επίδομα 150.000 δραχμών. Για να πάρουν οι άνεργοι το επίδομα των 50.000 δραχμών - και αυτό μετά το Πάσχα - πρέπει να μην έχουν κάνει πάνω από 100 μεροκάματα το 1995 και πάνω από 30 ημερομίσθια το πρώτο τρίμηνο του 1996.

Σχετικά μ' αυτή την απόφαση του ΟΑΕΔ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,Ι. Πουντίδης,μας δήλωσε ότι μόλις οι άνεργοι της Ζώνης πληροφορήθηκαν το γεγονός, αντέδρασαν πολύ έντονα και συνέχισε: "Διεκδικήσαμε 150.000 δραχμές επίδομα για να μπορέσουν οι άνεργοι της Ζώνης να κάνουν Πάσχα. Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση δόθηκε εντολή στον ΟΑΕΔ. Ωστόσο πήραν απόφαση το επίδομα να είναι μόλις πενήντα χιλιάδες! Αυτή η πράξη τους είναι απαράδεκτη. Η κοινωνική αναισθησία που επιδεικνύουν απέναντι στους άνεργους της Ζώνης δεν έχει προηγούμενο! Την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ διασπαθίζει, στα πλαίσια των εντολών της ΕΕ, δισεκατομμύρια για σεμινάρια, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες βιομηχάνων και διαφόρων άλλων "επιχειρηματιών", για τις οικογένειες των ανέργων της Ζώνης κάνουν επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας. Εμείς εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και τα σωματεία της Ζώνης την άλλη βδομάδα θα παρέμβουν για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ