Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πλήρωσε την αστοχία της

ΠΟΡΤΑΓΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-0

------------------------

Πλήρωσε την αστοχία της

------------------------

Πλασματική εικόνα αποτελεί η επικράτηση της Πορτογαλίας με 1 - 0 επί της Εθνικής μας ομάδας. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 88 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οσεάνο, το οποίο αμφισβητήθηκε (μάλλον δίκαια) από τους διεθνείς μας.

Παρά τις απουσίες τριών βασικών (Τσάρτας, Ουζουνίδης, Δώνης) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε στο γήπεδο και ήταν αυτό που (βάσει ευκαιριών) έπρεπε να πάρει τη νίκη. Μπατίστα, Φραντζέσκος και Μαχλάς έχασαν ευκαιρίες από αυτές που ονομάζονται κλασικές, ενώ σε 2 - 3 περιπτώσεις ο Πορτογάλος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν.

Ο Κ. Πολυχρονίου παρέταξε ένα επιθετικότατο σχήμα και δικαιώθηκε. Η Εθνική δημιούργησε ευκαιρίες χωρίς να απειληθεί σοβαρά, αφού η άμυνα τα πήγε περίφημα. Υπήρχε αλληλοκάλυψη και πρεσάρισμα σε όλες τις γραμμές.

Ομως η απουσία του ποδοσφαιριστή που θα οργανώσει το παιχνίδι και θα βγάλει τις σωστές μπαλιές την κατάλληλη στιγμή ήταν εμφανής. Στην επανάληψη η είσοδος του Φραντζέσκου κάλυψε αυτό το κενό και η απόδοση των διεθνών μας ανέβηκε ακόμα περισσότερο.

Ο χθεσινός αγώνας παρά τις αντιξοότητες και τις φαιδρότητες που προηγήθηκαν, απέδειξε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να φτάσουν σε επιτυχίες. Αρκεί όσοι καλούν τον εαυτό τους υπεύθυνο να σοβαρευτούν και να βοηθήσουν πραγματικά.

Μεγάλο κέρδος για την Εθνική αποτελεί η εμφάνιση των Κωνσταντινίδη, Ανατολάκη, οι οποίοι έπαιξαν ωριμότατα και ανταποκρίθηκαν πλήρως σε όσα τους ζήτησε ο Πολυχρονίου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βίκτορ Μπαϊά, Νέλσον, Μαβέρα, Εντερ, Μέντεζ, Νταβάρες, Μπέντο, Ζοάο Πίντο, Ντομίγκος, Ζα Πίντο, Φόλια (Νέβεζ, Ντίμας, Οσεάνο, Καρπούσο, Αλβεζ).

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματσίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Καραταϊδης, Καλιτζάκης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Κωστής, Μπατίστα, Αλεξανδρής, Βρύζας (Φραντζέσκος, Ανατολάκης, Μαχλάς, Νικολαϊδης).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ