Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν τον κομμουνιστή δήμαρχο

Μνημόσυνο για τον Μ. Σουλιμιώτη στην Αγ. Βαρβάρα

Τον μεγάλο αγωνιστή, που συνέδεσε τη ζωή του με την πρόοδο της πόλης του και του λαϊκού κινήματος, τον πέντε φορές εκλεγμένο δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας Μήτρο Σουλιμιώτη τίμησαν λαός και φορείς στο μνημόσυνο που έγινε την Κυριακή, ένα μήνα, περίπου, μετά το θάνατό του.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή το πρωί στο ναό της Παναγίας Ελεούσας στην Αγ. Βαρβάρα, για να τιμήσει τον επίτιμο δήμαρχό του, τον άνθρωπο που για περισσότερο από δύο δεκαετίες υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών και της πόλης του.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης και μέλος της "Δημοκρατικής Συνεργασίας Αγ. Βαρβάρας" Παναγιώτης Μπουντούκης σημείωσε ότι ο Μ. Σουλιμιώτης υπήρξε αναμορφωτής της πόλης επί δύο δεκαετίες ως δήμαρχος. Τόνισε ότι παρέλαβε μια περιοχή εγκαταλειμμένη από την κρατική αδιαφορία και δημιούργησε σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους, μέσα από μεγάλα έργα, όπως η αποχέτευση, η ασφαλτόστρωση και οι πλατείες. Συμπλήρωσε ότι επί των ημερών του Μ. Σουλιμιώτη λύθηκε σε μεγάλο βαθμό το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της πόλης και ότι ο επίτιμος δήμαρχος στάθηκε υπερασπιστής των εργαζομένων και πρωτοπόρος στους αγώνες για καλύτερη ποιότητα ζωής. Δήλωσε τέλος ότι παλιοί και νέοι συνεργάτες του θα συνεχίσουν το έργο του με το ίδιο πνεύμα αγωνιστικότητας και μαχητικότητας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Στέφανος Λουκάς,μέλος της ΚΕ του Κόμματος, αναφερόμενος στον Μ. Σουλιμιώτη, τόνισε: "Δύο λέξεις περικλείουν όλο το νόημα της ζωής του. Ηταν πάνω από όλα κομμουνιστής και στη συνέχεια δήμαρχος. Αν ο λαός της Αγ. Βαρβάρας τον ανέδειξε για πέντε φορές δήμαρχό του, το έκανε επειδή ήταν δήμαρχος για όλους, αποδεικνύοντας ότι η ιδεολογία μας και η πρακτική μας μπορούν να δώσει λύσεις στα προβλήματα του λαού, για να βρει προκοπή ο τόπος".

Η Βέρα Νικολαϊδου,επικεφαλής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο Μ. Σουλιμιώτης ήταν μια από τις καταξιωμένες μορφές δημάρχων, που άφησαν το στίγμα της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης μέχρι την τελευταία στιγμή για την ΤΑ. Υπογράμμισε ότι με το θάνατό του δεν έχασε μόνο η ΤΑ ένα δυναμικό στέλεχος, αλλά και το φιλειρηνικό, λαϊκό, αγωνιστικό κίνημα στο σύνολό του.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής Δυτ. Αττικής Ευτ. Κοντομάρης χαρακτήρισε τον Μ. Σουλιμιώτη θρύλο, "εκπληκτικό άνθρωπο, που ήταν δεμένος με την κοινωνία και πάσχιζε για την επίλυση των προβλημάτων της".

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ακόμα οι δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας, Ταύρου, Περάματος και Περιστερίου Λάμπρος Μίχος, Παναγιώτης Βακαλόπουλος, Γιάννης Πατσιλινάκος και Θεόδωρος Δημητρακόπουλος αντίστοιχα, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, ο επίτιμος δήμαρχος Πετρούπολης Νίκος Παξιμαδάς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνας Κυριάκος Ντηνιακός, ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων των Δήμων Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας Βαγγέλης Δελατόλας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου και εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ