Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Καλύτερη παιδεία δε γίνεται με "φιέστες"

Στόχος των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας η ανάδειξη των προβλημάτων, η κατάδειξη των υπευθύνων και η ανάπτυξη αγώνων προς το συμφέρον των σπουδαστών και φοιτητών

Μέσα από διαφημιστικά τεχνάσματα, φιέστες και "αστραφτερά περιτυλίγματα" οι κυρίαρχες, προς το παρόν, παρατάξεις στο χώρο των φοιτητών και σπουδαστών, προσπαθούν, ενόψει των φοιτητικών εκλογών, να προσελκύσουν τους φοιτητές, αποσιωπώντας τα πραγματικά προβλήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης. Προβλήματα, που παράγονται από αντιλαϊκές πολιτικές τις οποίες επικροτούν αυτές οι παρατάξεις. Την ίδια ώρα, όμως, η κοινή δράση και ο αγώνας αναδεικνύονται και πάλι ως ο μόνος πραγματικός δρόμος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Αυτό το δρόμο δείχνουν μέσα στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, οι οποίες, ενόψει των εκλογών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης πάνω στις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τσιφτετέλια!

Την περασμένη Παρασκευή η ΔΑΠ "τίμησε" τη μέρα της γυναίκας διοργανώνοντας εκδήλωση - συζήτηση στο ΤΕΙ Αθήνας με συντονίστρια την... Τζούλια Παπαδημητρίου και καλεσμένους διάφορους τραγουδιστές, καθώς και την Αννα - Μαρία Λογοθέτη,η οποία όμως αποχώρησε, επειδή "δεν της άρεσε η σύνθεση του ΤΕΙ Αθήνας"! Θέμα της συζήτησης "η σεξουαλική παρενόχληση της γυναίκας στο χώρο εργασίας". Η συντονίστρια, μνημόνευσε την Μελίνα Μερκούρη και την "κυρά της Ρω" και άλλες γυναικείες μορφές, αλλά, ενώ στη συνέχεια όλοι περίμεναν να γίνει συζήτηση, η Τζ. Παπαδημητρίου εξέπληξε τους πάντες λέγοντας "και η εκδήλωση ξεκινά με ένα τσιφτετέλι"...

Η παραπάνω περίπτωση είναι ενδεικτική της τακτικής αυτών των παρατάξεων, που επιστρατεύουν "προσωπικότητες" της κοινωνικής ζωής, ονόματα τρανταχτά, στο όνομα του "ψαρέματος" φοιτητών και σπουδαστών. Και φυσικά, ούτε γίνεται λόγος για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και τον ένοχο γι' αυτά, αφού στόχος τους τελικά είναι ο εκφυλισμός του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

"Η εκδήλωση της ΔΑΠ στα ΤΕΙ Αιγάλεω δεν είναι καθόλου άσχετη με το σκεπτικό και άλλων παρατάξεων, πάνω στα σύγχρονα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είπε στο "Ρ" ο Π. Μοσχονάς, μέλος της γραμματείας των ΠΚΣ. Γίνεται, συνέχισε, μια συνειδητή προσπάθεια να μην εξεταστεί κανένα από τα ζητήματα, που προβληματίζουν σπουδαστές και φοιτητές (χαμηλό επίπεδο σπουδών, εργασιακή ανασφάλεια, προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πιστωτικές μονάδες, αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, ΕΣΥΠ, κ.ά.). Γίνεται προσπάθεια, με τέτοιες εκδηλώσεις να αποσιωπούνται τα παραπάνω προβλήματα ή να διαστρεβλώνονται", τονίζει ο ίδιος, δίνοντας έτσι το κλίμα, αλλά και τις επίμονες προσπάθειες της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και των άλλων παρατάξεων για πλήρη αποπροσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σταθεροί και συνεπείς απέναντι στις πραγματικές ανάγκες του φοιτητικού κινήματος, αλλά και τις ανησυχίες του φοιτητικού κόσμου παραμένουν τα μέλη και οι φίλοι των ΠΚΣ, που και φέτος αγωνίζονται ώστε τα προβλήματα να έρχονται στην επιφάνεια και μέσα από επίμονες συζητήσεις να αναδείχνεται η ουσία των προβλημάτων, αναζητώντας την άμεση επίλυσή τους.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας

"Οι ΠΚΣ προσπαθούν με την καθημερινή τους δράση, τα παραπάνω ζητήματα να αποτελέσουν θέματα συζήτησης. Η καθημερινή αγωνιστική παρουσία των μελών και φίλων των ΠΚΣ, όταν όλοι οι άλλοι απουσιάζουν ή διοργανώνουν φιέστες, άσχετες με τα καθημερινά προβλήματα είναι αυτή, που μας διαχωρίζει από τις άλλες δυνάμεις", τονίζει ο Π. Μοσχονάς και συνεχίζει: "Αυτό που εμείς προσπαθούμε να δείξουμε, είναι ότι τα προβλήματα των σπουδαστών και των φοιτητών δεν ήρθαν από το υπερπέραν, αλλά είναι αποτέλεσμα των επιταγών της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου", που όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - ψήφισαν και ακολουθούν δουλικά".

Οι ΠΚΣ δίνουν υπόσχεση αγώνα για άμεση επίλυση των οξύτατων προβλημάτων όχι μόνο μέχρι τις 28 του Μάρτη, που διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να συζητούν με τους φοιτητές και τους σπουδαστές τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να αποκαλύπτουν τον κύριο υπεύθυνο και να δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ο δρόμος του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ