Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Στους δρόμους της διεκδίκησης αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ξεσηκώνονται μέσα στη βδομάδα η Θεσσαλία, η Βοιωτία και άλλες περιοχές, ενώ ήδη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων σε περιοχές από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και τη Λέσβο

Αποφασισμένοι να εντείνουν τους δυναμικούς αγώνες, διευρύνοντας το αγωνιστικό μέτωπο σ' όλη τη χώρα, εμφανίζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που αυτή τη βδομάδα προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Μετά τα δυναμικά συλλαλητήρια των κτηνοτρόφων σ' όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, μπροστά στον αγώνα μπαίνουν οι Θεσσαλοί αγρότες, που την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 7 και 8 Μάρτη, οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια και αποκλεισμό οδικών κόμβων.

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, την ίδια μέρα, και οι αγρότες της Βοιωτίας και άλλων περιοχών, ενώ ήδη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων και σε άλλες περιοχές, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και τη Λέσβο, όπου οργανώνεται παλλεσβιακό συλλαλητήριο στις 11 του Μάρτη.

Οι αγρότες υποχρεώνονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς όλα τα αγροτικά προβλήματα έχουν οξυνθεί σε οριακό βαθμό. Η κτηνοτροφία μας αφανίζεται και οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ πληρώνοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμές για αθρόες εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων, η Ελλάδα επιδοτεί, ουσιαστικά, την κτηνοτροφία της ΕΕ... Συνολικά, οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιμετωπίζουν δραματική μείωση του εισοδήματός τους και έχουν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς οι τιμές και η αγροτική παραγωγή περιορίζονται εξαιτίας της εφαρμογής της καταστροφικής νέας ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Μάλιστα, αναμένεται χειροτέρευση της κατάστασης με τις νέες αγροτικές τιμές και την αναθεώρηση του καθεστώτος σε οπωροκηπευτικά, κρασί, ελαιόλαδο, καπνό κλπ., σύμφωνα με την ΓΚΑΤΤ.

Καθώς, λοιπόν, κυβέρνηση και κόμματα, που συμφωνούν με τις αντιαγροτικές επιλογές της ΕΕ, συνεχίζουν την ασύστολη κοροϊδία τους προς τους αγρότες, οι τελευταίοι αγωνίζονται για να αποκρούσουν την εφαρμοζόμενη πολιτική και τα καταστροφικά της αποτελέσματα. Απαιτούν να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, την ανάπτυξη της κτηνοτροφικής και, γενικότερα, της αγροτικής παραγωγής που συρρικνώνεται, με μέτρα μείωσης του κόστους, στήριξης των τιμών και τη μη εφαρμογή των περιορισμών της ΕΕ.


ΣΕΛ.  36   -   37

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ