Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Ο αγώνας θα φέρει τις καλύτερες μέρες

Απεργούν πανελλαδικά την Τετάρτη, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου

Στο δρόμο κατεβαίνουν και πάλι οι οικοδόμοι την Τετάρτη 6 του Μάρτη, μέρα που η Ομοσπονδία του κλάδου έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία. "Απαιτούμε δουλιά, επιβίωση των ανέργων, λύση στα ασφαλιστικά μας προβλήματα", τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία και καλεί όλους τους οικοδόμους να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις. Οι οικοδόμοι Αθήνας και Πειραιά θα συγκεντρωθούν στις 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος.

Η δραματική πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και η συνεπαγόμενη όξυνση της ανεργίας είναι το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικοδόμοι. Ταυτόχρονα, και λόγω της μεγάλης ανεργίας, τα μεροκάματα διατηρούνται στα ίδια επίπεδα εδώ και μια πενταετία και σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνονται κιόλας. Επίσης, για χιλιάδες άνεργους οικοδόμους - λόγω των αντεργατικών νόμων της ΝΔ - ακόμα και το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας γίνεται απαγορευτικό. Τα έντονα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σε αγωνιστική εγρήγορση βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι οικοδόμοι, πραγματοποιώντας μια σειρά απεργιακές κινητοποιήσεις. Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, οι κινητοποιήσεις αυτές "απέδειξαν ότι ο κλάδος αρνείται να υποταχθεί, γιατί είναι πεισμένος ότι μόνο με αγώνες έρχονται καλύτερες μέρες". Αλλωστε - όπως αναφέρει - με αγώνες κατακτήθηκε τον περασμένο χρόνο ο διπλασιασμός της επικουρικής σύνταξης, ο νέος τρόπος ασφάλισης στις οικοδομές, όπως και η δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα επιτραπεί στα μεγάλα έργα η απασχόληση ανασφάλιστων αλλοδαπών. Η Ομοσπονδία καλεί "μαζικά και μαχητικά στην απεργία", δηλώνοντας πως "είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ