Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι αρχαιολόγοι

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟ, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της ηγεσίας του απέναντι σε καθοριστικά θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των αρχαιολόγων.

Οι αρχαιολόγοι καταγγέλλουν τα ψεύδη της κυβέρνησης για δήθεν αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας ότι "είναι θέσεις για εσωτερική κατανάλωση", καθώς επίσης και τις πενιχρές αμοιβές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρωτοδιοριζόμενος αρχαιολόγος στην επαρχία καλείται να επιβιώσει με το μισθό των 105.000 δραχμών.

Πρωταρχικό, λοιπόν, αίτημα των αρχαιολόγων είναι η επαναφορά του ειδικού βαθμολογίου - μισθολογίου.Επίσης, χρόνιο αίτημα παραμένει η επαναχορήγηση του μηνιαίου επιδόματος βιβλιοθήκης, αλλά και η χορήγηση επιδόματος αυξημένης ευθύνης.

Χρονίζοντα οικονομικά αιτήματα είναι ακόμη: Η καταβολή των πραγματικών υπερωριών, η προκαταβολή των οδοιπορικών και η καταβολή δεύτερου μισθού εκπαιδευτικής άδειας εξωτερικού,σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Αιτήματά θεσμικά είναι: Η αντικατάσταση του ξεπερασμένου οργανογράμματος του ΥΠΠΟ, η χάραξη εθνικής αρχαιολογικής πολιτικής με τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και σειρά άλλων αναγκαίων μέτρων και ο εκσυγχρονισμός της αρχαιολογικής νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ