Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε Ισπανία και Αίγυπτο

Συνέδριο με θέμα: "Οι νεοελληνικές σπουδές και η νεοελληνική γλώσσα στον ισπανόφωνο κόσμο" πραγματοποιείται στη Γρανάδα (29/2 - 3/3), με την ενίσχυση του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού,τη συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη και διοργανωτή το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Γρανάδας.Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 νεοελληνιστές από τις Ισπανία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή και Ελλάδα. Στο συνέδριο, η Ελένη Στεφάνου (αντιπρόεδρος του Ιδρύματος) θα παρουσιάσει τις δραστηριότητές του σε ζητήματα διδασκαλίας, προβολής και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας. Εισηγήσεις θα κάνουν οι καθηγητές και σύμβουλοι του ΙΕΠ Αικατερίνη Κουμαριανού και Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

  • Τριήμερο μουσικό οδοιπορικό στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Δόμνα Σαμίου με το συγκρότημά της. Το οδοιπορικό, που διοργανώνεται από το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού,περιλαμβάνει συναυλίες στην Αλεξάνδρεια (Μέγαρο Ανφούσι, στις 2,3/3) και στο Κάιρο (Οπερα Καϊρου, 4/3). Θα παρουσιάσει τραγούδια του κύκλου της ζωής: νανουρίσματα, της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, μοιρολόγια, από την Ελλάδα και τη Μ. Ασία.

Εκδηλώσεις, επίσης το Μάρτη, διοργανώνει το Παράρτημα του ΙΕΠ στην Αλεξάνδρεια. Θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Αλεξανδρινό διανοούμενο Ευγ. Μιχαηλίδη, διάλεξη του ελληνιστή καθηγητή Πίτερ Μπινγκ, με θέμα τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το ρόλο της στην εξέλιξη της ελληνικής ποίησης και κινηματογραφικό αφιέρωμα στο συγγραφέα και καβαφιστή Ε. Μ. Φόστερ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org