Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επικίνδυνα "παιχνίδια"

Αρχίζουν, αύριο, στο θέατρο "Τζένη Καρέζη",οι παραστάσεις του έργου "Επικίνδυνες σχέσεις" του Λακλό,σε διασκευή Οδυσσέα Νικάκη,σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου,με σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ,μουσική Νίκου Κυπουργού,κίνηση Αντριάνας Παπανικολάου,σπαθογραφίες Κωνσταντίνου Μπουμπούκη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στράτος Τζώρτζογλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Μελίνα Μποτέλη, Μαρία Πρωτόπαπα, Μαίρη Νάνου, Γιώργος Ευγενικός, Ραλλού Μιχαλοπούλου, Τζένη Κόλλια και Καίτη Πάνου.

Δύσκολο και απαιτητικό, χαρακτήρισε το έργο σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οΚώστας Καζάκος."Πέρα από το περιεχόμενο, που είναι πολυεδρικό, πολυεπίπεδο και σύνθετο, πρόβλημα δυσκολίας δημιουργεί η μεταφορά της εποχής", είπε ο Κ. Καζάκος.

"Μείναμε πιστοί στο κλίμα και την ατμόσφαιρα του έργου. Η υπόθεση μας μεταφέρει στα σαλόνια και τους κύκλους της προεπαναστατικής Γαλλίας. Οι ήρωες πνιγμένοι από την απόλυτη εξουσία και τον πλούτο, αποξενωμένοι από τα προβλήματα της εποχής, εμφανίζουν όλα τα σημάδια της παρακμής που αγγίζει τα όρια της διαστροφής. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ηθική του έργου, αλλά με τον τρόπο που είχαν μάθει να χειρίζονται τους ανθρώπους και να παίζουν με ανθρώπινα αισθήματα σαν να ήταν παιχνίδια. Το αδιέξοδο από τον χειρισμό της ανθρώπινης εξουσίας και η καταστροφή του ανθρώπινου υλικού, δημιουργούν στο έργο έναν πυρήνα που κρύβει μέσα του μια τραγωδία", κατέληξε ο σκηνοθέτης της παράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ