Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές περιπλανήσεις

Χριστουγεννιάτικη μουσικοφιλολογική εκδήλωση, διοργανώνει αύριο (8μμ), στον "Παρνασσό" (πλατεία Καρύτση 8), η Εταιρεία Επιστημόνων Καλλιτεχνών Λογοτεχνών.Οι: Ευδ. Μπουρδάκου, Μ. Νεοφυτίδου, Αγ. Παπαγεωργοπούλου, Π. Παπασταύρου, Λ. Παπασταύρου, Ειρ. Μπουρδάκου, Λ. Σακελλαρίου, Λ. Ζωγραφάκη κ.ά. θα ερμηνεύσουν έργα Χάιντελ, Μπετόβεν, Βιβάλντι, Μόζαρτ κ.ά.

  • Με ρώσικη μουσική και ποίηση, ολοκληρώνονται οι μουσικές εκδηλώσεις "εν αρχή ην το τραγούδι",που διοργανώνει το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου" (Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 18). Στις 16/12 (8.30μμ), η Αννα Παρλαπάνου (τραγούδι) και η Νέλλη Σεμιτέκολο (πιάνο), θα παρουσιάσουν έργα Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.
  • Την ίδια μέρα (9μμ) στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών,τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής οργανώνουν γιορταστική συναυλία. Το πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε ο Ηλίας Ανδριόπουλος,περιλαμβάνει έργα κλασικού ρεπερτορίου και χορωδιακά μέρη, εισαγωγές από όπερες κ.ά. Θα τραγουδήσουν οι: Τζ. Δριβάλα, Β. Χατζησίμος.Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Α. Κοντογεωργίου,ενώ την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Τ. Απέιτος.Συμμετέχει η Κ. Χάφνερ (πιάνο).
  • Στις 16/12 (8μμ), το γκρουπ "Σμάλτο" με τους: Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Δημήτρη Παπαλάμπρου, Δημήτρη Παπανικολάου, Γιάννη Αννινο, Νίκο Κασσαβέτη,εμφανίζεται στην αίθουσα "Φίλιππος Νάκας"(Ιπποκράτους 41). Το γκρουπ πλαισιώνουν οι τραγουδιστές Δάφνη Πανουργιά και Γιώργος Ασλάνης.Το "Σμάλτο" είναι ένας κύκλος τραγουδιών της Αλ. Παπαστεφάνου, σε δική της μουσική, στίχους και ενορχήστρωση, που βασίζεται σε επιρροές από το έντεχνο τραγούδι.
  • Στον ίδιο χώρο στις 17/12 (8.30μμ), το κουιντέτο χάλκινων πνευστών "Μέλος Μπρας" θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικους ύμνους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ στις 20/12 ο Ηλίας Σακαλάκ και ο Θανάσης Αποστολόπουλος θα δώσουν συναυλία με έργα για βιολοντσέλο και πιάνο.
  • Στις 15/12 στην αίθουσα "Δ. Μητρόπουλου" του Μεγάρου,τρεις σολίστ από τη Ρουμανία, οι: Σ. Ναστάσα (βιολί), Β. Μοροϊάνου (πιάνο), Ο. Καπλέσκου (κλαρινέτο), θα ερμηνεύσουν έργα Μότσαρτ, Φρανκ, Μπάρτοκ, Στραβίνσκι.Στις 17/12 (5μμ) και στις 18/12 (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής, θα εμφανιστούν τρεις γνωστοί Αμερικανοί μπλουζίστες, οι: Κάρεϊ Μπελ, Λουιζιάνα Ρεντ, Μπομπ Μπρόζμαν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ