Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποιος θα εφαρμόσει το νόμο στου Δραγούνη;

Απρακτες οι εποπτικές αρχές μπροστά στην άρνηση του επιχειρηματία να εφαρμόσει ακόμα και δικαστικές αποφάσεις!

Αρνείται να εφαρμόσει ακόμα και δικαστική απόφαση, που τον υποχρεώνει να επαναπροσλάβει 24 απολυμένους, ο Κ. Δραγούνης,ιδιοκτήτης της ομώνυμης εκτυπωτικής επιχείρησης! Την ίδια στιγμή η Επιθεώρηση Εργασίας και οι αρμόδιοι φορείς σηκώνουν "ψηλά τα χέρια" μπροστά στις νέες αυθαιρεσίες τουΔραγούνη!

"Η δικαστική απόφαση είναι εσφαλμένη και μη νόμιμη και γι' αυτό δεν προτίθεμαι να την εφαρμόσω εκουσίως" (!) δήλωσε ο επιχειρηματίας στον επόπτη Εργασίας Ανοιξης, Θ. Οικονομίδη,που, μετά από παρέμβαση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων,πραγματοποίησε έλεγχο, καλώντας τον εργοδότη να επαναπροσλάβει τους απολυμένους.

Να σημειώσουμε πως είναι η δεύτερη δικαστική απόφαση που αρνείται να εφαρμόσει. Με άλλη δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε αρχές Οκτώβρη, υποχρεωνόταν να καταβάλει τους μισθούς που οφείλει στους εργαζόμενους, (απ' το Μάη είναι απλήρωτοι). Από τότε έχει περάσει ένας μήνας, ο εργοδότης δεν πληρώνει, αλλά κανείς αρμόδιος δε βρίσκεται για να εφαρμόσει το νόμο."Ποιος θα εφαρμόσει το νόμο;", αυτό το ερώτημα απευθύνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εργασίας και τον προϊστάμενο εισαγγελέα Αθηνών. "Γιατί οι εργοδότες με μια απλή μήνυση μπορούν να πετάνε στο δρόμο εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτούς που αντιστέκονται στις αντεργατικές μεθοδεύσεις τους και όταν δεν εφαρμόζουν το νόμο να μένουν ατιμώρητοι;", επισημαίνεται στην επιστολή. Η Ενωση καλεί τους αρμόδιους φορείς του κράτους, καθώς και τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ να παρέμβουν άμεσα για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ