Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση των ανέργων της Ζώνης

Ξέχασε τις υποσχέσεις του ο υπουργός Εργασίας

Σε συγκέντρωση καλούν τους άνεργους της Ζώνης σήμερα στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά τα οχτώ σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,καθώς ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου, δεν έχει απαντήσει ακόμα στα αιτήματα που του έθεσαν και για τα οποία είχε δεσμευτεί από τις 22 Νοέμβρη ότι θα απαντούσε εντός δέκα ημερών.

Τα σωματεία απαιτούν να καταβληθεί εποχιακό επίδομα στους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που λόγω της ανεργίας δεν έχουν τα 50 ένσημα το 1995 και τα 10 το 1996. Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας για το 1997 για όσους δεν έχουν τα 50 ένσημα το 1996. Να λειτουργήσει η Σχολή στη Ζώνη, αξιοποιώντας το κονδύλι των 500 εκατομμυρίων που έχει προβλεφτεί, με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΟΑΕΔ. Να ικανοποιηθεί το αίτημα για προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, "αίτημα - όπως τονίζεται - καθ' όλα δίκαιο, για το οποίο δεν υποχωρούμε, όταν σε άλλους χώρους υλοποιείται για ρουσφετολογικές ανάγκες". Τα σωματεία κατέθεσαν, επίσης, την πρόταση για τριμερή χρηματοδότηση και δημιουργίας ειδικού ταμείου επιδότησης των ανέργων της Ζώνης, με βελτιωμένες προϋποθέσεις επιδότησης.

"Για όλα τα παραπάνω - υπογραμμίζεται - ο υπουργός δεσμεύτηκε να απαντήσει εντός 10 ημερών! Αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε! Θεωρούμε την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των οικογενειών των ανέργων πρόβλημα ζωτικής σημασίας. Τα σωματεία μας έχουν βαθιά πεποίθηση ότι μόνο η συμμετοχή των ίδιων των εργατών, μόνο η αγωνιστική παρέμβαση είναι αυτή που θα επιβάλει τη δίκαιη επίλυση των προβλημάτων μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ