Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Νέμεσις"... κατά της ύβρεως

Κυκλοφόρησε το τεύχος Απριλίου του περιοδικού "Νέμεσις",που εκδίδει και διευθύνει η Λιάνα Κανέλλη.Στο πλούσιο ύλης τεύχος, προέχει εκτενές θέμα για την πρόθεση της εκδότριας του περιοδικού να οργανώσει συναυλία στα Ιμια, για την οποία έχουν ανταποκριθεί αρκετοί μέχρι στιγμής καλλιτέχνες.

Μια ενδιαφέρουσα, επίσης, συνέντευξη ξεχωρίζει στο τεύχος αυτό με τον Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος επισημαίνει "... όταν θες να πεις την αλήθεια χρησιμοποιείς λόγια που εσύ καταλαβαίνεις, άρα λόγια του τόπου σου. Γιατί άμα θες να πεις ψέματα, μιλάς μιλάς και δε λες τίποτα... Γιατί υπάρχουν και πολιτικοί που δε λένε τίποτα, όπως ο Κύρκος ή ο Κωνσταντόπουλος. Μόνο για θεσμούς μιλάνε. Τρώγεται, μωρέ, ο θεσμός;".

Στο περιοδικό περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα θέματα: Πολιτικά, διεθνή, έρευνες, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και σχόλια. Μια από τις αξιόλογες έρευνες αφορά στους "πρόσφυγες",με μαρτυρίες ανθρώπων που έφυγαν από τις χώρες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Τη βρήκαν όμως...;

Η αδιαφορία της κοινωνίας και της πολιτείας μας για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι το θέμα του ρεπορτάζ: "Οι αρχαίοι τους πετούσαν στον Καιάδα... εμείς στα σκαλοπάτια".Για μια θέση στον ήλιο, μια έρευνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν αδικημένο από την ιστορία λαό: "Κούρδοι, σε αναζήτηση μιας πατρίδας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ